Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Ez tényleg igénytelenség lenne?

Ez tényleg igénytelenség lenne?

Figyelt kérdés
Barátnőm, aki szintén terhes, nem rég átjött és nézegette a babaruháinkat. Végül szájhúzogatva megjegyezte, hogy szerinte fölöslegesen flancolunk márkás ruhákkal, mert a gyereknek még mindegy a márka. Értette ezt arra, hogy a legtöbb ruhánk márkás (pl. Marks&Spencer, de többségében Brendon és Mamas&Papas, amik köztudottan drágák). Mikor mondtam neki, hogy a márkás ruhákat mind turiból vettem vagy vaterán, és mindegyiket szinte fillérekért vettem, akkor meg megjegyezte, hogy ez szerinte kicsit igénytelenség. Mármint, hogy ismeretlenek használt ruháit adom a gyerekemre, csak azért, hogy márkás ruhája legyen és ő inkább újonnan vesz akár Tescosat, de újszülöttre nem ad olyat, amit ki tudja ki hordott. Egyébként egyáltalán nem a márkákra hajtok, csak azt veszem meg, ami tetszik és egyik sem agyonhordott, hiszen először ő is azt hitte, hogy újak. Mellesleg mindet többször átmostam, vasaltam. Csak most kicsit rosszul érzem magam emiatt, pedig úgy örültem, hogy gyönyörű ruhákat vettem nagyon olcsón.
2013. okt. 13. 10:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

a héten vettem egy mothercare rugit a hádában, a címke még rajta van... amúgy a (darabos) hádában sok babaruha új, csak a viszontagságos út során leesik a címke, mmeg összetúrják az emberek, leszakad arról a kis műanyag zsínorról a papírfecni...

a vaterán sokan ezeket a turisokat árulják.

amúgy a vateráról is vettem babaruhát, és makulátlanok voltak mind.

teljesen jó ez így, a mosógépben kimosott ruha higénikus.

annak idején, mikor én baba voltam 80'as évek eleje, akkor öröklődött a kiságy, a szivacs és a babaruha de még a textilpelenka is, volt, hogy 3-4 gyereket kiszolgáltak ezek a holmik, mégse akadt ki ezeken senki.

aki akarja, vásároljon üzletben babaruhát, én egy "brendonos" rugi árán veszek akár 4 gyönyörű, kiváló minőségű, makulátlan ruhácskát, és gyönyörködök a kisbabámba, milyen szép csinos édes egy-egy holmijában :)

2013. okt. 13. 10:26
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak irígy, hogy milyen jó cuccokat vettél olcsóbban mint ő a silányabb minőségű újat. Semmi bajom a tescos F&F cuccokkal, sem a turis cuccokkal, nálunk a hádában sokszor teljesen újat is ki lehet fogni használt áron, én is sokat veszek ott a gyerekeimnek. Jól átmosom, vasalom, az újat is összefogdossák a gyárakban, a boltokban, a raktárban, kézről kézre megy..abba is bele lehet kötni.
2013. okt. 13. 10:27
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

ne idegeskedj emiatt. a gyereked szep tiszta holmikbanfog jarni....

amugy meg koszontelek az anyukak kozott, ahol barmit csinalsz az sz.....r.

ha adsz cumit, ha nem, ha tapszerzel ha szoptatsz, ha kulon vagy ha egyutt alszotok.... kezdd el szedni a lesz.arom tablettat.

2013. okt. 13. 10:28
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, most kicsit jobban érzem magam, Egyébként mi is főleg Hádában vettük a ruhákat, se egy folt, se egy kopás nem volt egyiken sem (olyat nyilván nem vennék). Lehet, hogy van köztük, ami új, nem tudom. Minden esetre majd kiugrottam a bőrömből, amikor egy közel 10ezer Ft-os bélelt hálózsákot találtam kb 700 Ft-ért. Csak ez a legbosszantóbb: ha azt hiszi új, akkor szerinte pazarlok, ha elmondom, hogy turis, akkor meg igénytelen. :(
2013. okt. 13. 10:46
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz vele, örülj, hogy jó cuccokat találtál olcsón! Mindenkinek más mániái vannak, neki az a mániája, hogy új legyen a ruha, te meg jó ár-érték arányút veszel. Nem igénytelenség a használt cucc, nem pazarlás az új márkás (ha van rá keret), és az olcsó új sem gáz, kinek mi tetszik, a legtöbben vegyesen használják ezeket az opciókat.
2013. okt. 13. 11:31
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Kislányom 3,5 éves.

Most kezdtem el neki új ruhákat vásárolni, mert sajnos az ő méretében egyre kevesebb a folt nélküli használt, jó minőségű ruha. Szívom is a fogam, hogy újat kell vennem, de egyszerűen nincs már időm örökké a ruhákat vadászni.:(

Persze 2 hete is sikerült egy 7 db-os felső csomagot vennem 4000 Ft-ért. Hibátlanok, és a napi váltáshoz kellenek az oviba.

Születése óta csak turis és vaterás ruhája van, anyósom is örökké fikázza, sajnálja szegény unokát. Ezért néha vesz valami borzalom ruhát a Garay piacon, mert az új. Rá sem adom a gyerekre, nem passzol a mérete, a szabása is szörnyű, nem beszélve a mintáról.

Ne foglalkozz a barátnőddel, irigykedik, hogy neki nem jutott ez az eszébe, vagy nincs lehetősége így vásárolni.

Ja, még egy. A használt ruhák már tuti megtartják a formájukat következő mosásánál is, nem úgy mint a gagyi dolgok, amik első mosásnál úgy néznek ki mintha évek óta hordanák.

Sajnos ez még néhány Tescosra is igaz.:(

2013. okt. 13. 11:43
 7/14 anonim ***** válasza:

Én kifejezetten szeretem az F&F ruhákat,de csak ritkán veszek,mert amúgy vaterázom,mert sajnos nem tudok turiba eljutni :S

Nem szándékosan,de mindig márkás ruhákat veszek.Főleg azért mert a képeken látni lehet,hogy melyik az ami kínai gagyi és melyik márkás. Egy idő után az ember első ránézésre is látja,hogy milyen márka :)

Mindig csinos a lánykám,fess a fiam,de senki meg nem mondja,hogy honnan öltöztetem őket.

Ahogy előttem írták,a használt ruhák már biztosan megtartják magukat,nem eresztik a színűket. Viszont igaz az is,hogy egy idő után nehéz jót venni olcsón.4 éves lesz a lánykám és egyre nehezebben találok neki rucikat,e még van időm keresgélni. :)

2013. okt. 13. 15:21
 8/14 anonim ***** válasza:
66%
Hogy lenne igénytelenség?Azok a ruhák elötte egy másik kisbabán voltak aki valószínüleg tisztán volt tartva.Nyilván mindenki kimossa a baba ruháit mielött ráadja akár új akár használt.
2013. okt. 13. 15:28
 9/14 anonim ***** válasza:

Figyelj, ez örökké vitatéma lesz, van aki szereti a használt holmikat, van aki undorodik tőle, akármilyen szép és újszerű. Szóval ezzel nem tudsz mit csinálni.

Nálunk családon belül van ez, én szeretek használt gyerekruhákat venni, a férjem meg rosszul van tőlük. Már el sem árulom neki, hogy használtat veszek, de persze mégsem esik le neki, hogy a gyerek tele van rengeteg szép ruhával és mégsem költekeztem ki.

Magamnak is veszek, ő viszont fel nem venne semmi használtat.

2013. okt. 15. 10:12
 10/14 anonim ***** válasza:

Ugyan már :)

Én is sok márkás használt ruhát vettem a lányomnak, mondhatom, hogy ezek a legidőtállóbb és legtrendibb darabjai...a többit Tescoban, Aldiban és Lidlben veszem általában, de a márkás "használt" mindig nagyobb kedvenc, mert jobb az anyaguk, senki meg nem mondaná, hogy használt volt, nem bolyholódik, szöszölődik...szemben a tescossal mondjuk...

Egyébként pedig ha ennyire undorodik a használt ruhától, fel kéne világosítani, hogy a babák a kórházban is használt ruhába kezdik az életet...ha csak nem visz be az ember persze... Ettől még senki nem igénytelen, az ebben egyáltalán nem mérhető. Nyugodj meg, csak irígy. Egyébként pedig eleinte olyan gyorsan nőnek a babák, hogy idejük sincsen tönkremenni a ruháknak...márkásaknak pedig pláne :)

2013. okt. 15. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!