Mit csináljak a babaruhákkal?
Jómódú család vagyunk.Idén született meg a lányunk.
Rengeteg ruhát (bodyt) vettem neki.Ilyen feliratosakat (KYNGA) és társai.Viszont van olyan,ami még soha nem volt rajta,és már nem is lesz,kinőtte őket.A legtöbbjét is csak 2-3x hordta.
Csak nekünk van gyermekünk a családban.Sehol egy kicsi se a láthatáron.Mi tervezünk majd 4-5 év múlva tesót neki,de akkor úgyis megint újat veszek mindenből.
Szivesen elajándékoznám ingyen, annak aki rászorul és örülne neki.De olyat szeretnék,aki megbecsüli és örömmel fogadja őket.
Kihez fordulhatnék?A védőnőnk agyatlan,rá nem számíthatok!
Köszönöm annak,aki válaszol!
Szia!
Én ugyan a másik véglet vagyok egy öt gyerekes anyuka,aki sajnos mindíg kapni szokott,de engedd meg,hogy én is hozzászóljak.Szóval vöröskeresztnél anno mondták,hogy válogassak nyugodtan,igem ám de valaki már alaposan megelőzött.Ócska piszkos ,rongyos sőt véres ruhákat akartak rám sózni.Mi a barátnőmmel egymás között cserélgetjük a babaruhákat,mindkettőnknek van kisbabája és a faluban ismerjük azokat akik valóban rászorulnak.A nagy gond,hogy általában több a rászoruló,mint amennyi ruhát tud az ember adni.Ezért gondoltunk arra,hogy olyasmi alapítványt kellene csinálni,mint a manócsomag alapítvány ami koraszülöttekhez közvetít ki ruhacsomagokat és ha kinőtte a bébi akkor vissza lehet küldeni és másnak küldik el.Ez azért is korrekt lenne ,mert nekem is vannak olyan kinőtt babaruháim ami még olyan mint ha vadi új lenne,hiszen két hét alatt kinőtte.Sajnos ehhez azonban nincs elég időnk.Viszont igazából így lehetne összehozni a keresletet a kínálattal mint a Manócsomag alapítvány teszi,csak nem koraszülöttruhákkal,hanem kisgyerekruhákkal.Remélem jó helyre kerülnek a manóruháid.Üdv!Ivett
Sziasztok.
Most jöttem haza.Elvittem a ruhák egy részét a Kórházba,ahol újszülött és csecsemő osztály is van,
nagyon örültek neki.A másik részét egy csecsemőotthonba vittem,ott olyan babák vannak,akikről lemondtak a szüleik,mert betegek (pl:DOWN-kórosok) vagy épp elvették őket,mert rossz anyagi körülmények között élnek,vagy bántották őket.Az egyik gondozónő nagyon meghatódott,sajnos ruhákból mindig hiány van,azt mondta.
A másik részét pedig pénteken megyek a lányommal a gyermekorvoshoz és oda viszem a rendelőbe.
Köszönöm a tanácsotokat.Úgy érzem jó helyre kerültek a "manóruhák",ahogy az egyik hozzászóló nevezte őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!