Oktoberi ujszulottnek hany darab takaro a "kezdokeszlete" es milyen funkciokra?
Vannak már nagyon praktikus plédek, takarók, amik babakocsiba, hordozóba köthetök.
Téli babáknak az egyik legnagyobb találmány a hordozóba köthetö lábzsák. Ezalá nem kell nagyon beöltöztetni a gyereket, bele rakod bekötöd és már húzod is a cipzárt fel.
Lehet kapni hordozóba köthetö plédet is de ez inkább majd tavasszal kell.
Otthon hálózsákban altatod nagyrészt, így azért kell egy nagyon vékony takaró (olyan amit ha a fejére húz kap alatta levegöt) de kb ennyi.
volt egy vékonyabb és vastagabb otthonra (attól függően, hogy volt e fűtés, volt-e rajta hálózsák, stb)
kocsitakarónk nem volt. overállt hordott és ha kellett még betakartam sima pléddel.
én az autóba is tartottam egyet. autózáshoz nem tudtam nagyon felöltöztetni, mert ha bemelegedett az autó, akkor melege volt. addig meg betakartam
nekem mind a 3 gyerekem téli
--babakocsiba : meleg bundazsák nekem ilyen fajta volt : [link]
(kérdés milyen a babakocsi mozeses? van e téli izékék benne stb...)
és overall a gyerekre és amit alá adsz
és volt egy vékony termo pléd is (ezt méterre vettem a boltban előnye h akkorát vágatsz amekkora kell és sokkal több minta van ja és olcsóbb is mint ha készen veszed meg
--kocsiba: overall és a vékony termo takaró
-- otthon: ha meleg van akkor egy vékonyabb takaró vagy ilyesmi: [link]
ebben nekem soha nem fáztak :-)
arra figyelj h ne fázzon
a keze és a lába az elején nem mérvadó a keringésük miatt (még elég fejletlen majd olyan 2-3 hónaposan lesz okés) a 40 fokban is képesek hidegnek lenni a végtagjai ! :-)
ha fázik ösztönösen összébb húzza magát
a lábát kezét gömbölyödik és esetleg reszket - ha nagyon
és ne legyen melege - beteszed a kezed a ruha alá ha nedves a bőre akkor melege van lassan fokozatosan lazíts a takaró overall stbb...-n
az utóbbi sokkal veszélyesebb mert ha megizzad akkor könnyebben meg is fázik
elvileg azt mondják h a gyerekre +1 réteg
de kérdés te mennyire bírod a hideget - én pl nagyon:-) szal nálam nem mérvadó a dolog
de mint minden baba más mindegyiknek más a tűrőképessége
pl a fiam még most sem szereti ha melegben van télen is egy alig takaró és egy alsó ...
a lányom még nyáron is vastag paplannal nyakig betakarja magát ha olyanja van ...
polár = termo
ki hogy ismeri de ugyan az az anyag
-vèkony polár takaró
-vastag puha takaró
-közèpvastag takaró
-ágynemü szetthez tartozó takaró
Mindegyikböl 1-1 db.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!