Meddig kell a babára egy réteggel több ruhát adni? Mikorra alakul ki a hőérzetük?
Én úgy tudom 1 éves korig. :)
Az előző meg aranyos válasz volt. :D :D Üzenem neki: "A baba hőháztartása ingadozó, ezért gyakran a babák fáznak akkor is, ha mi nem érezzük magunkon, hogy hideg lenne a környezeti hőmérséklet. A kezek és a lábak hőmérséklete nem ad felvilágosítást, mivel az könnyen lehűl. A tarkó hőmérséklete adja meg számunkra a megfelelő információt. Amikor úgy gondoljuk, hogy valóban fázik a baba, bebugyoláljuk egy plédbe, így gyorsan visszaállítjuk számára a megfelelő komfort érzetet."
Az elözö vagyok és négy gyereket neveltem fel. Soha nem adtam rájuk több réteget, mint amennyi rajtam volt, és gyakorlatilag addig, amit nem mentek közösségbe, soha nem voltak megfázva.
Ha túlöltöztetik a gyereket, AKKOR lesz hajlamos a betegségekre.
Amíg a gyerek nem mozog sokat, addig érdemes +1 réteggel többet ráadni. Ha még csak fekszik a babakocsiban séta közben, vagy hűvösebb a lakás és még csak fekszik a kiságyban.
Amikor már elkezd kúszni, mászni, mozogni, akkor már elég a kevesebb ruha is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!