A babának tényleg minden db-ot ki kell vasalni?

Figyelt kérdés
31-32 hetes vagyok és lasan kezdek mosni,de mindenkitől azt hallom hogy mindent ki kell vasalni! Ez tényleg így van??
2013. júl. 8. 18:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
igen, fertőtleníted a vasalással és a gyűrődések sem bántják a bőrét
2013. júl. 8. 18:41
 2/12 anonim ***** válasza:

a mai mosóporok mellett nem hinném

én csak azért vasalgattam hogy addig is tervezgessem milyen édes lesz benne majd a babám

meg az illatok miatt

ha lenne még hat gyerek akikkel törődni kell nem csináltam volna :)

2013. júl. 8. 18:42
 3/12 anonim ***** válasza:
43%
itt gyakorin megoszlanak a vélemények, egyesek szerint rámegy az életed és emiatt kevesebbet lehetsz a gyerekkel, de én az újszülött babámnak mindenét ki fogom vasalni 60 fokos mosás után... amúgy nem tudom, milyen programokról lehetne lecsúszni egy kéthetessel a vasalás miatt, mert koncertre, állatkertbe még tuti nem megyünk
2013. júl. 8. 18:44
 4/12 anonim ***** válasza:

Én legelőször kivasaltam mindent egyszer, de azóta csak azokat, amik tényleg gyűröttek lesznek. Ha van kedved/időd/energiád, megteheted, de szerintem nem feltétlenül szükséges.

Én sima folyékony mosószert és sensitive öblítőt használok, semmi problémát nem látok eddig emiatt.

2013. júl. 8. 19:01
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha van kedved vasalgass, de amint megszülsz, lehet, hogy megváltozik a véleményed.

Én 2 hónapos koráig vasaltam, aztán ráuntam, azóta egy darabot se vasalok, nem látom értelmét.

Amúgy se vagyok sterilizálómániás, emiatt olyan egészséges a lányom.

2013. júl. 8. 19:12
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,hát akkor lehet hogy nem vasalok ki minden egyes db-ot! Vettem tomi babyt és ilyen eko öblítőt!
2013. júl. 8. 19:25
 7/12 anonim ***** válasza:
22%
Lehet, hogy a gyk-n megoszlanak a vélemények, de az orvosoké és a védőnőké nem oszlik meg. Szerintük egybehangzóan vasalni kell.
2013. júl. 8. 20:23
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Én megmondom őszintén, hogy nem vasalgattam. Ikreim vannak, a minimális szabad perceimet nem ezzel töltöttem. Soha semmi bajuk nem volt. Az általam ismert anyukák 3/4-e sem vasalta a babaruhákat. Az ő gyerekeik is makk egészségesek voltak.
2013. júl. 8. 20:25
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

A szülés előtt mindent kivasaltam (ráértem és volt energiám), utána már nem vasalgattam, csak amit feltétlenül szükséges volt. 13 hónapos a fiam, nem lett tőle semmi baja, hogy nem vasaltam állandóan a ruháit.

3-as válaszoló! 2 hetes mellett nem a programok miatt nem akar az ember vasalni, hanem mert fáradt az éjszakázástól, sírásoktól stb.

2013. júl. 8. 20:31
 10/12 anonim ***** válasza:

7-es

azért ez a 'kell' egy kicsit túlzás... Én is több orvossal és védőnővel beszéltem, de egyik sem tartotta ezt kötelezőnek. Biztos vannak érzékenyebb bőrű babák, de egy átlagos gyereknél nem életbevágó.

2013. júl. 8. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!