Mosási kérdésben segítség?
Arra lennék kíváncsi,hogy hány fokon mossátok majd/mostátok át a ruhácskákat?Betehetem a gépbe a takarót ill. lepedőt is a ruha mellé?A puha textilek 40 fokon nem lesznek durvák,nem szöszölődnek?Az új rucikat előtte kiöblítem,nehogy eressze a színét.Úgy jó?Ha valami tanácsotok van vagy kihagytam valamit leírnátok nekem?Előre is köszönöm mindenkinek.
24 hkm
40 fokon. Betehetsz bármit a ruha mellé, plüssöket is majd. Ha valami extra koszos, saras takaró vagy kakis ruha, azt vagy öblítsd ki, vagy mosd a tieitekkel, és utána egy babamosás. Az, hogy durva vagy szöszös lesz-e, az anyagán múlik.
Az újakat én ecetes vízbe is beáztattam, az megfogja a színét.
Legelőször, amikor elővettem a kölcsönkapott és új ruhákat is, kétszer is átmostam, és úgy tettem be a szekrénybe.
Első lányom ruháit külön mostam, kb 1,5 éves koráig.
Másodikét már együtt mosom a miénkkel születésétől kezdve, csak első pár hónapban mosás után az övéit visszatettem a gépbe egy öblítésre.
Ha újonnan vett ruháról beszélünk, azt első körben mindig az előírtaknak megfelelően mosom ki.
Ha használt ruhát kapunk, akkor azt 60 fokon mosom ki első körben.
Amikor már mi használjuk a ruhát, akkor is 40-60 fok között mosom, egy-két kivétellel (ünneplős ruha pl.). Ha foltos lett (étel, kaka...) akkor áztatok folttisztítóval és 60 fokon mosok.
Plédek szöszölnek néha, így azt a mi ruháinkkal együtt mosom, mert azon nem látszik meg.
Bolyhosodással nem foglalkozom, mert van rá kis kézi, elemes gépem, meg az hőfoktól függetlenül, a sima használatban is bolyhosodik.
Így csinálom én.
A rucik nagyrésze turis és örökölt lesz.Lehet akkor inkább 600 fokon mossam?Vagy csak a fehéreket mossam magasabb hőfokon? A foltokra mosószappant használok majd.
Na az az érzésem,hogy túlbonyolítottam :-)
szerintem a fehéreket sem érdemes magasabb hőfokon mosni.
turisakat esetleg egyszer mosd ki 60 fokon, utána csak 40-en.
Ha tudsz, 30 fokon is moshatsz, a kicsi babaruhák szinte nem is lesznek koszosak, elég nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!