Ágynemű szettből mennyi kell egy csecsemőnek?
Mennyit vegyek? Első baba lesz. Kell mindegyik takaróhoz hozzá illő fejvédő is, vagy az lehet más? Nálatok hogy van? Miből mennyi van (fejvédő, baldahin, takaró, párna)?
Köszönöm a válaszokat!
27+2 hkm
Nekem csak 2 fejvédöm volt, és 2 lepedö, ennyi.
baldachint nem szeretem csecsemöknél, takaró meg párna eleve nem kell, majd kb csak 2 éves kortól.
2,5 éves lányom már takaróval takaródzik, de 2 garnitura van neki.
Három gyerekem van.
2-3 hónapos korukig mózeskosárban aludtak mellettem, abban volt egy textilpelus alattuk, rajtuk meg takaró, amíg picik, nem takaróznak ki.
Baldahin sosem volt.
A 120X60-as kiságyhoz van egy rácsvédő körbe. Azt nem kell olyan gyakran mosni, télen fűtőtestre tettem, nyáron a napra, két alvás között is megszáradt. (Amíg nem tud forogni, addig egyáltalán nem is kell, mert nem megy neki a rácsnak, később meg max. napi kétszer alszik már.)
Párnája még az 5 évesemnek sincs, de pici babának kifejezetten nem ajánlott.
Másfél-két éves korig én hálózsákban altattam őket, abból volt mindig legalább kettő az évszaknak megfelelően.
Később felnőtt méretű takaróra váltottunk egyből, az nagyobb eséllyel rajtuk maradt mint a kis gyerek méretű.
4 éves koruktól már betakaróztak, ha fáztak alvás közben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!