Akik külföldön élnek, de magyar országra jönnek szülni azok hogyan viszik át a határon a gyermeket, kell a csecsemőnek is útlevél pl, Ukrajnába?
Vagy írni kell egy kérvényt , hogy hadd vigyem át mert Ukrajnába tartozik a gyermek?
Én magyar vagyok de a gyermekem Teljes Ukrán lesz.
Ukrajnában élek. Annyit tudok segiteni, amennyit az ismerőseimtől tudok.
Amennyiben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében születik a baba, akkor a kórház által kiadott papirokkal el kell menni a Nyiregyházi ukrán konzulátusra. ott kiadnak egy egyszeri átlépésre szóló útlevelet és születési bizonyitványt a baba részére. Úgy tudom 50 000 ft.
Csak igy lehet hazahozni.
Kárpátaljai magyar.
Az a helyzet hogy én Ukrajnában házasodtam és teherbe estem Ukrán az apuka a vízumom folyamatban van, itt nem akarok szülni mert itt a kórházba még akkor is fizetni kell ha csak wc-re akarok elmenni.
Magyarban meg van tb-m amivel ingyen ellátnak a kórházba.
Itt nagyon drága a sima szülés is, nekünk erre nincsen pénzünk. És hadd kérdezzem meg ez az egyszeri átlépéssel nekem kell személyesen a konzulátusra menni vagy az apuka is elmehet amíg én kórházban vagyok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!