Ez msot tényleg ennyire elitélendő dolog?

Figyelt kérdés
Annyira rossz, hogy az öt éves gyerekem divatos ruhákban jár, hord ékszert, festem a körmét ( néha elviszem manikűröshöz ), jár fodrászhoz, de néha én is begöndörítem, kivasalom a haját, festek bele ( kimosható ) rózsaszín csíkokat. Van parfümje, gyereksminkje, stb. Mindig megkapom, hogy szar anya vagyok, a gyerek majd egy rib@nc lesz, ha felnő. Komolyan ennyire elítélendő? Én nem érzem így.

2012. szept. 19. 19:19
1 2 3 4 5
 41/47 A kérdező kommentje:
Hát újfent köszönöm a válaszokat. A gyerek amúgy nincs mindennap így felcicomázva, gyereksminket pl. csak összejövetelen használunk. Anyósom pár dolgát nem engedtem amúgy ( magassarkú, stb. ), a parfümöt meg az ablakon dobnám ki. A gyerekek sem a pénz miatt bántják ( bár két anyuka ezért nem szívlel minket ). A lányom legjobb barátja, rendkívül hátrányos helyzetű, egy anyaotthonban laknak. Nem volt konfliktus, már többször is voltak nálunk, nagyon jól megvagyunk. Szóval ezért nem hiszem, hogy a kislányom felsőbbrendűként viselkedik. Szerintem nem a ruha teszi az embert. Lehet rajta Gucci vagy mosogatórongy, a lányom ugyanaz az kisgyerek lesz. Mi rengeteget jótékonykodunk, szinte ez az egyetlen dolog, amiben győztem anyós ellen. A lányom is jár velünk. Úgyhogy ő ugyanolyan gyerek, mit a többi. Nem viselkelkedik máshogy, mindössze nagyon félénk, amit valószínüleg tőlem örökölt. Idegenek között szinte ki sem nyitja a száját, kell pár nap, mire összeszeedi magát és egyáltalán beszél.
2012. szept. 20. 15:07
 42/47 A kérdező kommentje:
39-es: sehogy, ti hoztátok szóba az előző kérdést.
2012. szept. 20. 15:09
 43/47 anonim ***** válasza:
6%

Hogy érted, hogy jótékonykodtok? A félmilliós bundát és a tizenezres ruhákat csak úgy odaadjátok valakinek?

Nekünk is jól jönne egy két ruhácska, mert sajnos nem állunk túl fényesen.

2012. szept. 20. 15:12
 44/47 A kérdező kommentje:
Árvaházaknak, anyaotthonoknak, stb. ajándékozzuk a kinőtt holmikat, babadolgokat, stb. Férjem és a kislányom voltak osztogattak már teát is télen. Meg ilyenek. Sok barátunk van az anyaotthonból. Nem tudom, honnan vette sok mindenki, hogy lenézem a szegényeket.
2012. szept. 20. 15:15
 45/47 anonim ***** válasza:
6%

40-es:

NEM kapcsolódik össze az anyagi helyzet és a gyerek sminkelése vagy a manikűrös, de látom, nehéz megérteni.

2012. szept. 20. 15:19
 46/47 anonim ***** válasza:
100%

kedves kérdezö

a lányodnak te tanisd meg hogy ami számit,az a kedveség jomodor,összinteség,legyen barátságos, soha ne nézen le senkit.illetve szorgalom,és az ész fontos külsöségek kevesebet nyomjanak .Anyosnak meg visszaadnám a drága köves nyaklácot ,parfümöt meg ha nem kell nem szereted te se kislányodon dobd ki ,ne az anyosnak akarj megfelelni hanem magadnak.

2012. szept. 21. 09:14
 47/47 anonim ***** válasza:
Érdemes odafigyelni, hogy a gyerek örömmel viselje azokat a ruhákat. Az öt éves gyerekek még nagyon fiatalok ahhoz, hogy ékszert hordjanak. Mivel kisgyerekről van szó, nagyobb az esély rá, hogy elveszíthetik az ékszert, vagy akár lenyelhetik. Ezért ajánlatos várni, amíg a gyerek felnő egy kicsit, és megérti az ékszerek fontosságát és értékét. Addig inkább olyan játékékszereket válassz, amelyek nem okoznak veszélyt a gyerek számára. Nem ajánlott öt éves gyereknek körömlakkot használni. A körömlakk gyakran káros anyagokat tartalmazhat, és a kisgyermekek könnyen lenyalhatják vagy beleszívhatják, ami egészségügyi kockázatot jelenthet. Jobb, ha vársz a körömlakk használatával, amíg a gyerek idősebb lesz és jobban meg tudja érteni az egészségügyi kockázatokat. Addig inkább játsszatok körömlakk nélkül, vagy ha feltétlenül szeretné, használjatok körömdíszítő matricákat vagy átlátszó körömlakkot. Emellett fontos, hogy mindig felügyeld a gyermeket, ha körömlakkot használsz vele.
2024. máj. 27. 13:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!