Baba első cipője milyen legyen, mit mondanak most?

Figyelt kérdés

Most tölti az 1 évet, ha elindul, kellene valami. Természetesen most is ellentétes infókat is látok a Google-ben kutakodva, így inkább tapasztalatokat szeretnék kérni tőletek:

- legfontosabb, hogy most mi a mondás: tartsa a bokáját, vagy NE tartsa a bokáját (pl barefoot puha talpu cipők amik szabadon hagyják?)

-jön hidegebb is lassan majd, arra is várok szívesen ötleteket

- mennyi ideig jó kb ilyen korban, 2-3kb?

Ha cikket, ajánlott a szempontokkal, vagy markát tudtok ajánlani ami ár/ertek arányban jó nekik ilynekor, megköszönöm! ☺️

aug. 13. 23:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
46%

Inkabb ne itt kerdezd, rengeteg a buta, maradi no, az orszag meg 100 evvel lemeradva.

Evtizedek ota az van a fejlett orszagokban, hogy NEM a ciponek kell tartania a bokat.

Szerintem olvass nyugati friss tanulmanyokat 🙂

aug. 14. 00:04
 2/12 Med_fet_ati ***** válasza:
76%

Mi a Decathlonban vettünk olyat, ami nem tartja (amit Te is említettél, barefoot jellegűt), mindent megtanult benne, és tökéletesen fejlődött.

Hozzáteszem, ennek tényleg van mindenféle ortopédiai vizsgálati eredménye, valószínű nem csak ráírják.

aug. 14. 01:54
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Olvass magyart:

[link]

aug. 14. 05:38
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

"mennyi ideig jó kb ilyen korban, 2-3kb?"

2-3 micsoda?

Mármint a cipő?

Kinőheti 2 hét, de 5 hónap alatt is az első cipőt.

Fiam egy hónapot se hordta az első cipőjét, ő 13 hónaposan indult el.

Nővére meg több, mint fél évig nyúzta, 18 hónapos korától 2 éves koráig. Akkor is szezonváltás miatt kapott elsődlegesen újat.

aug. 14. 05:41
 5/12 A kérdező kommentje:

4 igen, igen, hónapra gondoltam.

Sejtettem, hogy ilyenkor még valószínű nagyon hamar kinövi, ezért sem akarnék drágát venni, ha nem szükséges.

3 igen ezt megtaláltam, de a barefootHungary nyilván a barefoot mellett fog érvelni :), ez ilyen. Ezért jöttem ide a végén inkább, ki hogyan igazodott el.

Egyébként a gyors keresési talalalatok alapján én is húzok a barefoot irány felé.

Köszi a válaszokat! :)

aug. 14. 11:12
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is sokat kutakodtam, hogy milyen cipőket vegyek majd a gyereknek/gyerekeknek. Végül a barefoot mellett döntöttem, annyira bejött, hogy már magamnak és a férjemnek is csak barefoot cipőt veszünk. A gyerekeknek Vinteden veszem a cipőket, nagyon szépeket ki lehet fogni jó áron.

Ha a barefoot mellett döntesz érdemes facebookon belépni a "Barefoot cipők" csoportba, ott találsz sok infót, hogy pl hogyan mérd le helyesen a gyerek lábát, milyen lábformára milyen cipő való...stb.

aug. 14. 11:28
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Kizarolag barefoot cipot hord a gyerekem. Elsore mindig egy parat vettem, mert az elso 2 cipojet 1,5 honap alatt kinotte.
aug. 14. 11:41
 8/12 anonim ***** válasza:

Sokat olvastam én is a témában, végül a barefoot mellett döntöttem. Mostmár 3 éves, vegyesen vannak cipőjei, de minden szezonban van egy barefoot is. Például az oviba is benti cipőnek azt fogok venni.

11 hónaposan elindult, akkor voltunk a gyerekorvosnál és ő is megdicsérte, milyen jó kis könnyű cipője van, jó döntés.

aug. 14. 13:22
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. Azt még elfelejtettem leírni, hogy a legújabb irányelvek szerint nem a cipőnek kell tartania a bokáját, hanem minél tovább mezítláb, illetve barefoot cipőt hordani ha szükséges, hogy megerősödjenek a talp/láb izmai.
aug. 14. 13:24
 10/12 anonim ***** válasza:
57%

Azert azt tudni kell, hogy a legtobb Nyugat Europai toddler / kisgyerek cipo eleve barefoot.

Ebbol is latszik, hogy a magyar bokafogos baromsag 50 eve elavult, es meg mindig azt veszik a magyarok 😫

aug. 14. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!