Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Sárgaságot ki lehet szedni a...

Sárgaságot ki lehet szedni a babaruhából?

Figyelt kérdés

Első babánkról elraktunk pár alig használt, számunkra kedves babaruhát és kaptunk is párat barátoktól, családtagoktól, egy vákumzsákban tároltunk, most megnéztem, hogy hogy állnak a méretek stb, de szomorúan látom, hogy egy csomó besárgult foltokban.

Mivel tudnám kiszedni? Nagyon sajnálnám kidobni :(

Ugye menthető? Mivel próbálkozzak? A legtöbb ruha fehér, vagy nagyon világos.

júl. 20. 19:10
 1/6 anonim ***** válasza:
Próbáld meg a marhaepe szappant, de ha az állás miatt sárgult be, azt szerintem semmi nem szedi ki.
júl. 20. 19:11
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Marhaepe szappan. A fehéreknél én fehérítővel (leginkább sima Domestosszal) elég sok mindent ki tudtam szedni, amit a marhaepe nem szedett ki.
júl. 20. 19:20
 3/6 A kérdező kommentje:

Marhaepe szappant drogériában tudok venni? Rákerestem a neten, mindegy milyen? Találtam a DM és a Rossmann oldalán is.

A szappanal dörzsöljem be a foltot és mehet a mosogépbe? vagy célszerű állni hagyni?

(Ez lehet nagyon buta kérdés lesz: hideg vagy melegvízzel kell a szappant használni?)

A domestos nem teszi tönkre a ruha anyagát? Milyet használsz? Áztatod benne?

júl. 20. 19:27
 4/6 anonim ***** válasza:

Amikor már a "tököm" kivan a foltoktól, akkor esek nekik durván. Először marhaepeszappan/vansih szappan (dm, rossman, Tesco a lelőhelyük. A vansih drágább, de grammban duplája, mint a dm sajátmárkás marhaepe szappan.)

Miután bedörzsöltem a szappannal, megküldöm egy kis Vanish folteltávolítóval vagy ha az nincs, akkor Jar mosogatószerrel.

Bedörzsölöm, majd beáztatom Biopon áztatóba, úgy kb fél napra.

Néha újradörzsölöm amikor eszembe jut. Majd mielött mosásba teszem alaposan kiöblít3m, mert azért ez a sok szer hajlamos "betúrósodni" ami nem biztos, hogy a mosogépben kijön.

Öblítés után meg 40 fokon simán kimosom.

Így már sikerült olyan ruhákból is kiszednem a foltokat, amiket már többször mostam, akár 60 fokon is.

júl. 20. 20:14
 5/6 anonim ***** válasza:
Jah és én minden foltot hideg vízzel kezelek elő, és áztatni is langyos vízben szoktam. Utolsó voltam.
júl. 20. 20:15
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Akkor próbálkozom én is, hátha sikerrel járok! 🙂

júl. 21. 06:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!