Hogyan kell az újszülött ruháit vasalni?
A gőzfunkciót elrozsdásítottam veletlenül sima vízzel.
Ha max fokon megy a vasaló, akkor ti mindkét oldalról vasaljátok ki- és befordítva is? Vagyis akkor 4x mentek át vasalóval a ruhán?
Ugyan úgy, mint bármi mást 🤷🏼♀️. Régen azért vasalatok, mert a mosógépek "durvábbak" voltak (biztos emlékeznek jópáran a régi tárcsás mosógépekre ... Úgy összetekerte, hogy öröm volt kibogozni. De még az első automaták is. Nagyimnak mindkettő volt, nyaranta láttam sokszor milyen azokkal mosni). Plusz fertőtlenítettek a vasalóval, de az nagyon régről maradt, amikor a higénia sem ilyen volt (háborúk utáni állapotok stb vagy régebbről, amikor az orvoslás sem itt járt, magas csecsemő halálozás fertőzésektől), ami berögzült, generációkon át. Mamár a mosógépek kíméletesebbek, nincsenek akkora halálos járványok (covidot most ne vegyük, az "új"). Plusz van mindenféle fertőtlenítő, én pl sanytol adalékot teszek a gépbe, ha beteg valaki 🤷🏼♀️.
Ha fertőtleníteni akarod így, akkor egyszerűbb kimosni adalékkal, plusz szárítógép. Ha a gyűrődések ellen, akkor mintha bármi mást vasalnál. Én mindent vasalok amúgy, mert szeretek vasalni, meg a tükörsimára, élére vasalt ruhát, a babaruhákat is ugyan úgy vasaltam mint bármi mást. Ha te nem vagy ennyire "mániás" csak fertőtlenítés a cél akkor sanytol vagy chicco (az bababarátabb) és nincs vele macere 🙂
Szerintem jobb vasalni mint mindenféle fertőtlenítő vegyszert a ruhákhoz önteni, ha már valaki fertőtlenítéeni szeretne...
Teljesen mindegy hogy vasalod, ha csak az egyik oldalán átmész a célt már akkor is elérted a magas hővel. Nem kell mindent ennyire túlbonyolítani, mert bele fogsz bolondulni...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!