Első babám lesz ( június elejére vagyok kiírva) . Érdekelnének a tapasztalatok ruha téren, mert nem tudom eldönteni, hogy elsőre miből mennyit vegyek? Eddig 56 és 62-es méretben vettem pár bodyt.
Azok a praktikus ruhadarabok, amit jól szet lehet patentolni, hogy könnyen belecsomagold a babát. Nálam a h&m átlapolós bodyk jöttek be, rugiból a zipzárasak is jók. Nadrágból eleinte talpasat használtam, utána a h&m 5 darabos pamut nadrág csomagokat vettem, aminek lehajtható a dereka, és nem gumis. Ez nem szorítja el, és kényelmes.
Júniusra nem kell meleg ruhákból betárazni, de azért legyen pár db abból is.
Én napozóba szerettem öltöztetni a kislányomat leginkább (június elején született). Eleinte csak annyit öltöztettem amennyit muszáj, akkor is leginkább hosszú, talpas rugiba. Be voltam tojva, na... :D Aztán mire megbátorodtam, addigra már pusztulat meleg volt, hogy többnyire a napozókra, vagy rövid body, rövidnacira tértünk át. Szerintem gondold végig, hogy milyen idő szokott lenni nálatok bent nyáron és hányszor szeretnél mosni egy héten. Egy napra számolj 2 szettel. Jó esetben elég egy, rosszabban akár 2-3 csere is előfordulhat naponta. Egy-két hosszú cuccunk is volt, meg pulcsi, de nem nagyon használtuk.
62-es ruhával készültem zömében, mert nagy babának saccolták, plusz volt egy alap készlet 56-osból is. 5-6 body, rugi, ilyesmik.
Végül 53 cm-rel született elvileg, de hetekig úgy lógott rajta az 56-os ruha, mint tehénen a gatya, így anyu vett egy pár kisebb rucit neki.
Nekem 52 centivel született a kisfiam, az 56-os bodyk mind nagyok voltak rá, 50-es cuccok kellettek neki. Mázli, hogy az egyik örökölt ruhacsomagban volt pár 50-es gatya, body. Kb 5 nadrág és 5 body volt vetésforgóban, és mindig volt neki tiszta.
Azokat 1 hónap után kinőtte.
A HADA kidsben én túrnék 1-2 50-es cuccot. Csak a biztonság kedvéért. Max tovább adod.
Most 3 hónapos lesz, még jók rá az 56-os ruhák, de kezd a 62-es stóc is használatba jönni. Ezeket is örököltük, van vagy 20 bodyja meg ugyanennyi nadrágja, de a felét sem hordaná ha nem cserélgetném. Kb csak azért kap friss ruhákat, hogy ne aszalódjon ugyanabban napokig. Persze vannak napok amikor 5-ször is cserélek rajta mindent, mert lebukja, letejezem, kifolyik ez az a pelusból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!