Kinőtt babaruhákat, hogyan teszitek el későbbre, úgy
hogy a következő babának is jó legyen majd? Kint
tárolnák…
Nálunk anyósoméknál van egy szoba, amit nem használnak, oda van szortírozva. Szezononként teszem el zsákokba, mindre ráírom, hogy mi van benne, pl. 68-72 nyári ruhák, 86-92 pólók-nadrágok-zoknik. A kinti tároláshoz nem tudok hozzászólni (fészerben/faházban tárolnátok?), nyilván valahogy meg kell oldani, hogy ne kapjanak vizet, párát, de gumis dolgoknak, mint a harisnya, lehet, hogy nem tesz jót a hideg.
2023. márc. 4. 21:08
2023. márc. 4. 21:50
Kinn tároltuk egy alsó épületben, van benn egy régi nagy szekrény, abba pakoltam lezárható nagy műanyag tárolódobozokban.
2023. márc. 4. 22:00
Én ezekbe avakuumis, porszívó al kiszivhato zsákokba rakom, számozás szerint. Így nem foglal annyi helyet.
2023. márc. 4. 22:12
5/11 A kérdező kommentje:
Nagyrészt méretenként külön, porszívóval leszívható zsákokban vannak a padláson, mert így kevesebb helyet foglalnak... amíg nem kezd el a zsák ereszteni. Kisebb részt kartondobozban, ami több hely, de jobban lehet pakolni. A ruhák egy részét ismerőstől kaptuk, aki kinti garázsban tárolta, amivel nem lett volna alapvetően gond, ha a macska nem jön rá, hogy tudja befészkelni magát a ruhák közé. Nem volt nagy élmény a szőrtelenítés.
2023. márc. 4. 23:38
Nálunk padlásra vannak felrakva, méret szerint. Ikeas műanyag tárolókat vettem hozzá, amik jól zárhatók, később más kerül majd bele.
2023. márc. 5. 07:09
Csak vákumzsákban, a műanyag dobozokkal szívtam, sárgák lettek.
2023. márc. 5. 08:14
Anyukám padláson tartotta a baba és gyerek méretű ruháinkat. Azok is jó állapotban megmaradtak. Ezt folytattam én is. Kartondobozba raktam a kinőtt ruhákat, méretet ráírtam a dobozra és felvittem a padlásra. Kartondobozok alatt van egy nagyobb műanyag lap. Nem tudom, hogy ez jelent-e akármit a dobozoknak, de nálunk ez megszokás, ezért ezek is így lettek felrakva.
Akár, ha lenne második babánk vagy bátyámnak lenne idővel családja, még jól jöhetnek azok a ruhák.
2023. márc. 7. 16:59
A padláson ugyan el tud állni, de ha helyette nem adjuk át környezetünknek (rokonok, ismerősök), akkor többnyire elfelejtésre kerül, és mire elővesszük valakinek, addigra a kiválogatásából már alig marad használható az elavultsága miatt.
Ám most - feltehetőleg egy új korszak jön - amelyben az elavulásnak kisebb szerepe lesz, sőt több gyerek is születik majd (ha nem akkor a napjainkban összeomló nyugati társadalmak elérik a végórájukat). Tehát - talán - mégis érdemes tárolni.
2023. márc. 8. 13:49
Kapcsolódó kérdések: