Mennyit költöttetek babaruhára illetve babaholmira?
5 éve a vizsgálatok stb nélül kb 350e volt
( de ebben a kismamaruhák sincsenek benne, vagy az, hogy új parketta, festés a szobájában)
Most többedik gyereknél azért lénYegesen kevesebb a kiadás.
De úgy, hogy most nem is magánba járok már 300 a plusz vizsgálat
A bababútorokat, bébiőrt, sok babatextilt és babaholmit újonnan vettük, a babaruháknak csak a kisebbik részét. Babakocsit, pihenőszéket, légzésfigyelőt, hordozót és a nagyobb része ruhácskát használtan szereztük be.
Úgy 500-550 ezer közé saccolom mindezt.
A babaszoba felújítását nem tudom arányosan lebontva, mert padló, ajtó és ablakcsere is volt, de az az egész lakásban.
Kombi kiságy kókusz matraccal 70ezer, Babakocsi 60ezer. Lepedők, textilpelenkák, törölközők, szőnyeg, lámpa, kuka, szennyestartó, meg pár kisruha ami nagyon tetszett max újabb 60ezer.
Rugalmas kendő 10ezer.
És ennyi. Minden mást kaptunk. Rengeteg ruha, kád, mellszívó, sterilizáló, jatékok, játszószőnyeg, légzésfigyelő, pihenőszék, etetőszék, adamo hinta, csatos hordozó, mérleg, mosható pelenka, utazóágy, autós hordozó, gyerekülés ami érkezett kölcsönbe vagy ajandékba.
Ezekkel elvoltunk fél éves koráig, utána vettem minimális mennyiségű ruhát még jatékot még neki. Ruhánk rengeteg van, most 3 éves, de nagyjából 10 éves koráig sok szép, új vagy szinte új darabot kaptunk.
Nagyon nem mindegy, hogy kinek milyen támogató légköre van. Mi mindent egyedül vettünk, semmink sem volt, illetve nem is akartam volna, hogy más vásároljon a gyerekemnek. Magunknak szülöm, nem a rokonoknak. Nekem pl nem mindegy, hogy milyen színű egy bútor, egy pihenőszék stb.
Akik a nulláról, rokonok segítsége nélkül készülnek fel egy kisbaba jöttére, azoknak sokba fog kerülni. És mi is használtan vettük pl a ruhákat, a légzésfigyelőt, az etetőszéket is, még is kegyetlen árak vannak.
Még a drágulások előtt kb 450 ezret, első (és valószínű egyetlen) gyerek.
Kombiágy, matrac 70 körül, babakocsi 90, plusz komódot is vettünk a dolgainak. Nagy csomó mindent vettem (használtan) amit pár hónap múlva adtam is ep mert nem használtuk (az összes hordozós cucc, mellszívó mert tápszeres lett, pihenőszék).
Csak néhány alap ruhadarabot kaptunk, azt is 62-es méretig, és téli baba, szóval kellett téli, majd átmeneti overál, stb.
Mi csak a babakocsit vettuk meg(most a pelenkat,popsitorlot stb nem szamolom bele.)
Mindent testverem adott at a fiarol...a ruhakat,a babamonitort,a legzesfigyelot,a kisagyat,allvanyos kiskadat,mellszivot,egyszoval mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!