Mennyit költöttetek babaruhára illetve babaholmira?
Még nem született meg, eddig mindennel együtt 650-700 ezer forintnál tartunk. Ebben benne van a magánrendelés és a babamozi is. Ruhák, bútorok, babakocsi, gyerekszoba kiegészítők, falfesték stb.
A kiskád illetve a pelenkázó lap, pár játék és egy játszószőnyeg hiányzik még, ezen kívül minden készen áll.
Üdv, 32 hetes kismama.
Hát figyelj, mi nem vettük meg mindenből a legdrágábbat, de a kiságy+matrac, légzésfigyelő, babakocsi, volt kb 150.000.
Ruhákat zömével használtan vettük, de újakat is vettünk. Kb 50.000 a kezdő ruhatár+ pelus, krém, popsitörlő 20.000.Szóval a kezdetek nem kerülnek annyira sokba, megtehettük volna pedig, hogy drágábbat veszünk, de már én sem látom értelmét.
Most már fél éves, kellenek a játékok, az etetőszék, járóka, természetesen a ruhák váltása is, + a mindennapok eszközei(pelus stb).
Így nem tudom megmondani, hogy mennyit költöttünk eddig, de gyanítom, hogy a millióhoz közel áll.
Az első babánál kb 30e. Szinte mindent kaptunk. A nagyszülök sorban álltak, hogy ki mit vegyen.
Ruhákat unokatesótól, barátnőtől kaptunk. A babaágyat anyósom vette, a babakocsit anyumék. Tesómtól kaptunk légzésfigyelőt, mikrós sterilizalót, meg még egy pár babaholmit. Másik tesómtól kaptunk, kiskádat, ruhákat, és egy egész életre való játékot, meg még egy csomó mindent (ruhákon kívül mindent elrakott a gyerekeitől) Apróságokat vettem, mint pl pelenkazólap, mellszívó, pelenka, textil pelenka, kis takaró, cumisüveg...stb.
Masodik gyereknél is kb 30 körül.
Félidős terhes vagyok, egyelőre még nem vettünk semmit, de döbbentem olvasom az árakat.
Amúgy nekünk kiságy kell (15.000), talán egy szekrény (vagy nem, lehet sanyarú sorsa lesz a gyereknek és a kinti beépített szekrény lesz csak közös), egy mellszívó, meg cumisüveg, cumi stb., amit nyilván veszel újonnan. Elvileg minden mást kapunk.
Esetleg valami fotel/hintaszék, amiben lehet ringatni.
Kiságy 15ezer
Babakocsi 10ezer
Hordozó 10ezer.
Ruhát nem vettem, kaptunk.
Pelus/kencék/vitaminok max 10ezer.
2.gyereknél kb csak a kencéket/pelus/vitaminok.
Az első fiú most 3 éves, a 2.lány 16hónapos.
Simán költhettem volna akár egy milliót is, lenne miből. De baromi feleslegesnek tartom.
Kiságy+matrac 40 ezer ft.
Babakocsi használt 70 ezer ft
Mellszívó használtan 20 ezer ft.
Eleltromos hinta hasznalt 10 ezer
Adamo jellegű hinta 15 ezer
Pelenkázó komód 32 ezer
Ruhák nem tudom mennyi. Valamennyi maradt a tesórol is meg vettem újakat is, kaptunk is.
Légzésfigyelőt, pelenka kukát kaptunk. De kb 20 ezer együtt plusz a pelenka kuka utántöltő.
Durván 300 ezer ft a kezdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!