A testvérek nálatok a cipőt is megöröklik egymástól?
Két kicsi lányunk lesz, a nagyobbik is még csak most 2 éves, a kicsi most születik majd jövő hónapban. A nagy ruháinak jó része értelemszerűen megöröklődik a kicsinek is, na de a cipővel mi a helyzet? Most nem a babakocsis mamuszra gondolok, ami télen melengeti a babalábikat, hanem a rendes cipőre, amiben járt. Alapvetően nem ellenzem a használt ruhák újrahasznosítását, de a használt cipő, főleg egy járni tanuló/frissen megtanult gyereknél nekem valahogy furcsának tűnik, nem tudom, ártok-e ezzel. De közben meg vettem azért pár igencsak jó minőségű és drága cipőt is, amit természetesen a nagylányom kinőtt egy szezon alatt, szóval egy kicsit sajnálnám is megválni tőlük.
Szóval nálatok a cipők is ugyanúgy öröklődnek, mint a rugdalózók?
Volt amit megörökölt, de volt amit kidobtam.
Mondjuk a nagyon pl a hótaposók kb 5x voltak a lábán, akkor is szánkóval húztuk őt 😅 Azokat megkapta a kicsi.
De a bakancson pl már lehetett látni h a csúszdától a sarokrész el vam kopva. Azt már inkább nem adtam rá a kicsire. Edző cipő megint csak láthatóan elnyűtt volt. Balerina cipőről tudtam h szintén 3x volt a lábán, azt megkapta a kicsi.
Én a belsejét is megnéztem h ki van e taposva a betét. Onnan tudtam a legjobban megállapítani
Nálunk is van amelyik igen, van amelyik nem.
Elsőszülöttem fiú, a kicsi lány. 2.5év különbséggel.
Szoval emiatt sem tudok mindent ráadni. De ami olyan állapotú,azt simán eltettem a kicsinek.
Lanyom most 1 éves és most hordja azokat a cipőket, amiket a fiamkb fél évesen kapott "dísznek"
A nagy részét igen. Kapott azért sajátokat is, de itthon, udvarra jók voltak a kopott orrúak is. Utcára/elmenni bárhová a jobbakat, illetve az újakat adtam rá.
Sokat csak azért nem örökölt meg, mert szezonálisan teljesen eltért a méret. (Egyik téli, másik nyári gyerek.)
Nálunk nehézkess, hiába van 3 egynemű gyermekünk.
A nagy tavaszi, a 2 kicsi téli.
Így a középső mire belenött, már más szezon volt. 3 év van közöttük, de a középső már majdnem utolérte a nagyot cipő méretben, alig 2 méret választja el őket.
A legkisebbnek meg olyan magas a lábfeje, hogy az 1 számmal nagyobb cipők se mennek fel rá. 🤦♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!