Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Gyakorló anyukák! Nyár közepén...

Gyakorló anyukák! Nyár közepén születő babának miből mennyit érdemes venni?

Figyelt kérdés

Ti mekkora mérettel kezdtétek? 44?50?56?

Kicsit nehezen igazodom ki, hogy a legkisebb méretekből mennyit vegyek, mert mindenhol csak azt hallom, hogy nagyon gyorsan átnövik.

2022. jan. 29. 22:55
 1/10 anonim ***** válasza:
A lányom 51 centivel született, 8 hetesen raktam el az 56-os méretet. Kisebbet nem nagyon érdemes előre venni, max néhány 50-es darabot. Az alatt a koraszülött méret van, annak tényleg csak akkor van értelme, ha annyival korábban születik, ráértek szülés után is megvenni, hiszen egy darabig úgyis az intenzíven kell lennie.
2022. jan. 29. 23:28
 2/10 anonim ***** válasza:
52%

50 centi volt a lányom, 56-os mérettel mentünk.

Igazából rövidújjú body-ból érdemes 5-6-ot beszerezni. Azzal mi tökéletesen kihúztuk a kövi méretig.

2022. jan. 30. 02:48
 3/10 anonim ***** válasza:
61%

Nem koraszülöttre készültem, így 56-osnál kisebb szóba se jött.

Első gyerekemnél azért kaptam pár 50-est, de már a kórházban szűknek ítéltem. 49 centivel és 3300-al született, az 50-es méret pedig 50 centiig ajánlott.

2022. jan. 30. 03:57
 4/10 anonim ***** válasza:
85%

Kislányom július közepén született. Egyáltalán nem nőtte ki gyorsan a ruháit. 48 cm-rel született, az 50-es ruhák kb. 2 hónapos koráig jók voltok Rá.

A kisfiammal meg végképp friss tapasztalatom van, mivel még csak 2,5 hónapos. Ő is 48 cm-rel született, most kezd inkább már 56-os ruhákat hordani, de pl. Lupilu, H&M...stb. ruhákból még simán jók az 50-esek.

Júliusban nekünk nagyon beváltak a napozók. Főként azokat adtam Rá, illetve rövidujjú, vagy ujjatlan body-t. Persze azért legyen tartalékba hosszú ujjú, hosszú nadrág is, meg pár vastagabb pulóver a hidegebb napokra, és egy vékonyabb dzseki. Meg legyenek vékony zoknik, kiskalap felesleges, mert nyilván nem teszi a tűző napra senki az újszülöttjét. Helyette fontos, hogy legyen a babakocsihoz napernyő, vagy napvitorla.

2022. jan. 30. 05:11
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Lányom 49-el, fiam 52 centivel született, egyikük se hordott 50-est, kicsi volt rájuk.

Fiam 1 hónaposan már 62-est hordott (H&M, Next).

Mindketten nyáriak. Nagyobbnál megvettem, de egyikük se hordott pulcsit, dzsekit, totál felesleges.

Ha hidegebb volt pont elég volt takaróval orvosolni a problémát. Abból jó, ha többféle vastagság van.

Őszre se kellett ilyesmi, nem praktikus. Akkorra átmeneti overál való (pl: plüss).

2022. jan. 30. 08:27
 6/10 anonim ***** válasza:
Fiam 48 centivel született, az 56-os méretet 2 hónapos korára elérte. Ő téli baba, de 50-esből tényleg csak pár hosszuujjú bodyt valamint rugit vettünk. Meg amiben hazahoztuk. Azt tudom tanácsolni, hogy szerintem 50-es méretből tényleg csak pár db-ot vegyél és inkább legyen nagyobb, amiben kényelmesen elvan illetve te is könnyebben ráadod, fel is tudod hajtani az ujját,lábaszárát a ruháknak, hidd el gyorsan belenő! Valamint nyáron nem fog kelleni neki annyi ruha, mint egy téli babának.
2022. jan. 30. 11:06
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Akkor elég változatos, hogy meddig elég egy-egy méret :D

Szerintem beszerzek jó pár 50eset is :)

2022. jan. 30. 14:06
 8/10 anonim ***** válasza:
48%
50 est nem vennék.max 2-3 dbot. Minek? Ha esetleg előbb is jon, akkor a férjed eltud menni venni gyorsan. Az en fiam 3860grammal és 57 centivel született. Az 56-ost meg fejére se tudtam rahuzni😅 tudtuk h nem lesz kicsi, de h ennyire? 62-esbol vehetsz többet, nekünk elso körben kb 20 body volt. 56-os kb 10 db Júliusban szültem
2022. jan. 30. 14:35
 9/10 anonim ***** válasza:

50-essel kezdtünk mind 2 gyerkőcnél.Nem nagyon túloztam el: hosszú és rövidujjú bodyk,vékony rugik,napozók,egy pár vékonyka nyári nadrág és vékony sapi.

Hiába lesz nyár,frissen született babára akkor is érdemes sapit adni amikor pl hozod ki a kórházból.Ő még nincs semmihez szokva,se huzathoz,se napfényhez,se semmihez.:)

2022. jan. 31. 23:55
 10/10 anonim ***** válasza:

Én csak 56-os ruhákat vettem, abból sem sokat, mivel mondták, hogy várhatóan nagy baba lesz.

Nos, 51 cm-vel született, de elveszett az 56-os ruhákban... biztos eltérő, valószínű alapból nagyobb méretek voltak, de pár 50-est muszáj volt beszerezni, kb. 1 hónapig tudta hordani.

Én úgy gondolom bár darabot érdemes beszerezni, még akkor is, ha nem lesz kihasználva. Nem nagy tételek, mondhatni elenyésző költség a többi mellett :)

2022. febr. 4. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!