Gyakorló anyukák! Nyár közepén születő babának miből mennyit érdemes venni?
Ti mekkora mérettel kezdtétek? 44?50?56?
Kicsit nehezen igazodom ki, hogy a legkisebb méretekből mennyit vegyek, mert mindenhol csak azt hallom, hogy nagyon gyorsan átnövik.
50 centi volt a lányom, 56-os mérettel mentünk.
Igazából rövidújjú body-ból érdemes 5-6-ot beszerezni. Azzal mi tökéletesen kihúztuk a kövi méretig.
Nem koraszülöttre készültem, így 56-osnál kisebb szóba se jött.
Első gyerekemnél azért kaptam pár 50-est, de már a kórházban szűknek ítéltem. 49 centivel és 3300-al született, az 50-es méret pedig 50 centiig ajánlott.
Kislányom július közepén született. Egyáltalán nem nőtte ki gyorsan a ruháit. 48 cm-rel született, az 50-es ruhák kb. 2 hónapos koráig jók voltok Rá.
A kisfiammal meg végképp friss tapasztalatom van, mivel még csak 2,5 hónapos. Ő is 48 cm-rel született, most kezd inkább már 56-os ruhákat hordani, de pl. Lupilu, H&M...stb. ruhákból még simán jók az 50-esek.
Júliusban nekünk nagyon beváltak a napozók. Főként azokat adtam Rá, illetve rövidujjú, vagy ujjatlan body-t. Persze azért legyen tartalékba hosszú ujjú, hosszú nadrág is, meg pár vastagabb pulóver a hidegebb napokra, és egy vékonyabb dzseki. Meg legyenek vékony zoknik, kiskalap felesleges, mert nyilván nem teszi a tűző napra senki az újszülöttjét. Helyette fontos, hogy legyen a babakocsihoz napernyő, vagy napvitorla.
Lányom 49-el, fiam 52 centivel született, egyikük se hordott 50-est, kicsi volt rájuk.
Fiam 1 hónaposan már 62-est hordott (H&M, Next).
Mindketten nyáriak. Nagyobbnál megvettem, de egyikük se hordott pulcsit, dzsekit, totál felesleges.
Ha hidegebb volt pont elég volt takaróval orvosolni a problémát. Abból jó, ha többféle vastagság van.
Őszre se kellett ilyesmi, nem praktikus. Akkorra átmeneti overál való (pl: plüss).
Köszönöm!
Akkor elég változatos, hogy meddig elég egy-egy méret :D
Szerintem beszerzek jó pár 50eset is :)
50-essel kezdtünk mind 2 gyerkőcnél.Nem nagyon túloztam el: hosszú és rövidujjú bodyk,vékony rugik,napozók,egy pár vékonyka nyári nadrág és vékony sapi.
Hiába lesz nyár,frissen született babára akkor is érdemes sapit adni amikor pl hozod ki a kórházból.Ő még nincs semmihez szokva,se huzathoz,se napfényhez,se semmihez.:)
Én csak 56-os ruhákat vettem, abból sem sokat, mivel mondták, hogy várhatóan nagy baba lesz.
Nos, 51 cm-vel született, de elveszett az 56-os ruhákban... biztos eltérő, valószínű alapból nagyobb méretek voltak, de pár 50-est muszáj volt beszerezni, kb. 1 hónapig tudta hordani.
Én úgy gondolom bár darabot érdemes beszerezni, még akkor is, ha nem lesz kihasználva. Nem nagy tételek, mondhatni elenyésző költség a többi mellett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!