Mennyi darab babaruha kell a kényelmes mennyiséghez?
Szóval nem a minimum, hanem ami nem túlzás. :)
Örököltünk sok ruhát 50-68 méretig. Van olyan méret, amiből 20 body van mondjuk, az talán sok. Mennyi az a mennyiség, amennyi nem túl sok? 10 db ruha fajtánként?
Nekem 10 ruha eszméletlen sok volt fajtánként
4-5 darabot cserélgettem folyamatosan
Hosszú ujjú bodyk nagyrésze meg a kis pulcsik mentek is kB a "kukába" , 1 darabot nem adtunk rá, mivel nyáron született. Most van egy csomó rövid ujjú bodynk amit szintén nem hord mivel a hosszú ujjú bőven elég, ha kimegyunk arra meg pulcsit adok, úgyhogy nekünk mindig meg volt az ami felesleges, illetve en túl sokat is vettem mert mondom 4-5 darabot cserélgettem rajta.
Es kB 2 hétig hordtuk oket mert hiphop kinotte az 56os meg 62es ruhát is🤦♀️
Mi rengeteget kaptunk.
Kb a szekrény 3/4csak van. Úgy kb 3 rugdalózó, 4 nadrág, 3hosszuujju 3 rövidujjú body, 2 pulcsi mev talán 3 zokni amikeg cserélgetünk. Pedig iszonyat bukós baba, 2 hónapos.
7 hónaposom van. Én heti egyszer mosok babaruhát, pont akkor jön össze egy gépre való, pici korában is így volt.
Eleinte mindennap egy body+rugdalozó volt rajta, éjszaka ugyanez. Esetleg 2 felső (pl. hosszú body+poló, rövid body+hosszúujjú poló, rövid+hosszú body), illetve egy hosszú nadrág. A felsőket csak egyszer adtam rá, a nadrágot és rugdalozót kétszer is, ha nem lett koszos. De van olyan nap is, hogy sokat bukott vagy kifogott a pelenkából, néha 2-szer is cseréltem rajta ruha, bár ez azért ritka volt és egyre ritkább.
Plusz ugye vastag pulcsi 1-2, zoknik. De nyáron csak egy body volt rajta, úgyhogy ha akkor születik, nem kellett volna ennyi ruha, tavasszal azért igen.
Na, én erre a heti 1 mosásnyi ruhára azt mondom, pont kényelmes. Azt nem tudom elképzelni, amit itt írnak, hogy 3 body, akkor egy rosszabb időszakban két naponta is moshattam volna a babaruhát, pedig összesen nem mosok kétnaponta a mi ruhánkkal sem...
De egyébként mi nem vettünk kb. egyetlen ruhát sem, mert sokat kaptunk, a nagy része nálunk is csak úgy van. Van, hogy 1,5 hétig se mosok, hogy rá tudják adni valami újat is, bár akkor még nem fér a gépbe a ruha :D
Na most, így átszámolva, használatban lehetett nappalra 8-9 hosszuujjú body, 5-6 rövidujjú body és 2-3 poló meg 6-7 nadrág, éjszakára 7-8 rugdalozó, plusz ugyanennyi rövidujjú body. De ez nem mindig ment el, viszont legalább volt tartalék.
Én most készülök 10 bodyval, 10 nadraggal (ez lesz a benti viselet)...hogy bölcsibe megy (most vált méretet).
Eddig ez rengeteg lett volna. Hamarabb növi ki heti két mosással is, minthogy elhasználná/elkoptatná őket.
Sokat számít az is, hogy van-e szárítógép vagy egy párás lakásban kell napokig kerülgetned a szárítóállványt.
Nekünk van gép, nem kell a lassú szárítással számolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!