Mit adtok reggelente a bölcsis/ovis gyerekre? Reggel 1 fok van, mire kimennek az udvarra meg 10.
Itt tegnap a kimenetel időpontjában is 4-6 fok volt
Egyébként:
A vékony nadrágra vagy harisnyàra adok egy vastagabb nadrágot ( kord, vagy mackó)
Az leveszem az oviban.
Vagy azt adják rá vagy egy vékonyabb vízhatlan overálnadrágot..
Nem esőnadrág, nem is igazi overàl.
Az óvónő el tudja dönteni melyik kell.
( megkérdeztem őket, hogy hogy jó nekik..:
Csak rá kelljen adni majd levenni, ne kelljen a benti nadràgot levenni fel a kinti majd le a kinti és fel a benti..)
Télikabàt pulcsival reggel..
Ők pedig csak a hosszú pólóra adjàk már rà.
Majd ha 10 fok felett ( jövő7en) megint kap kiskabàtot mellényt reggel.. a plusz nadràg pedig marad, ha mègsem melegszik fel annyira
3 èves
Most kezdte az ovit.
Egyébként én sem tudtam, emiatt kérdeztem ibkább meg, hogy nekik mi az ideàlis.
Softshell kabát, alatta vékony pulcsi, hosszú ujjú póló, póló.
A pulcsit magammal viszem, amikor ott hagyom a gyereket, mert képesek visszaadni azt is rá és akkor megsül.
Alul leggings + melegítő. Bent csak a leggingsben van. Udvarra ráhúzza a melegítőt.
Ha nyirkos az idő, akkor a melegítő helyett softshell nadrágot kap. Az nem ázik át a nedves csúszdán sem.
1. Vagyok
Nálunk kiemelték, hogy inkàbb aul fogják, nem túlöltöztetni a gyerekekekt így én a plusz pulcsin nem aggódom..
Amúgy 2 napja simán a vastagabb leggingsben plusz nadrág nélkül vitték ki..
Akkor nem volt olyan hideg, mint tegnap, vagy ma
( itt most mennek udvarra,
9:30-> 3 fok van jelenleg kinn)
3, az jó.
Nálunk meg tapasztalat, hogy baromira túlöltöztetik őket. Pl: délután az óvónő pólóban ácsorog az udvaron (tehát elég meleg van hozzá), a gyerekek pedig dzseki sapka sálban rohangálnak.
Miért lenne kevés? Ha fázik, jelzi nem?
Téliben azért nagy baromság hordani, mert ha kisüt a nap, belefőnek. Max. akkor van értelme, ha nem azt hagyja bent, hanem visz vékonyabbat.
Téli akkor lesz jó, ha nappal se megy 5 fok fölé.
Sálat én is csak minuszban..
Sapka is csak a vékony “póló” anyagú
Bent a szekrényben tartok minden félét, mivel reggel kocsival megyünk, egy leggins arra ráhúzok egy vastagabb nadrágot, bady, pulcsi, közép meleg kabát.
Bent meg ahogy látják milyen az idő úgy párosítják(vagy kiteszem 😁 mert ott vagyok a másik szobában)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!