Milyen extrákat szereztetek be az újszülötteteknek?
Ahogy nézegettem pár kérdést itt babaholmikról, babakelengyéről, azt vettem észre, hogy sokan nagyon minimálra veszik, "csak ami feltétlen szükséges" szinten.
Pl. hogy nem kell pelenkázó, mert átpelenkázhatod a földön, vagy az ágyon is. Minek pelenkakuka, jó a sima a konyhában.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy nektek mi volt az, ami hatalmas favorit lett később, de nem tartozik a "must have" babakelengye termékekhez? (pl. nekem nagyon tetszik az Adamo hinta és a 4moms Mamaroo, vagy a tápszerkészítő gép)
Nem tudhatod, hogy tápszeres lesz-e, de amennyiben igen, a tápszerkészítő gép nekem megváltás volt.
A szobánkban tároltuk, és mikor felkelt a gyerek, nem kellett lebattyogni a konyhába elkészíteni a tápszert, hanem kis tárolókba kimértem x adagot előre, azt éjjel csak beleborítottam a cumisüvegbe, nyomott rá egy shot melegvizet, összelötyböltem és visszatettem, hogy nyomjon rá egy adag hidefet, addig (1 perc) elmentem gyors pisilni.
Jó mert mindig tökéletes a hőmérséklet, az antibakteriális szűrő meg szűrt vizet ad a gyereknek, nem az esetlegesen büdös klóros csapvizet (forralva) vagy babavizet drágán.
Így ugye forralni se kellett előre.
1 perc alatt megcsinálja, nekem meg nem kellett megmásszam az emeletet a konyhához.
Szóval nekem a tápszerkészítőgép áldás volt.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! :)
Felírtam minden tippet, bővül egyre a kis listánk.
"Ne vállaljon gyereket aki, nem tud egy cumisüvegben vizet melegíteni és pár kanál tápszert belerakni."
Ennyi erővel az se vállaljon gyereket, aki babakocsit/hordozót vesz, hiszen kézben is vihetné mindenhová a gyereket. Kb ilyen szintű ez a példa. Ha lehet könnyíteni, miért ne tegyük?
Már le is vagyok pontozva, mert nekem a tápszerkészítő hasznos volt. Figyelj, nem fogok ezen vitázni kedves akárhanyas, össze lehet lötybölni a tápszert ja, de minek kínlódjak ha van erre egy gép, és így nem kellett babavizet gyártsak, vagy a mikróval szarakodjak, jajj túl hideg, jajj túl meleg.
Kénylemes volt éjjel. Mosogatógép is elmosogat neked mégse mondod azt senkinek, hogy qki nem tud elmosogatni ne vegyen házat.
"Ennyi erővel az se vállaljon gyereket, aki babakocsit/hordozót vesz, hiszen kézben is vihetné mindenhová a gyereket. Kb ilyen szintű ez a példa. Ha lehet könnyíteni, miért ne tegyük?"
Ez a kettő neked tényleg ugyanaz? Na ne már!
Vannak olyan dolgok amiken már nem kell tovább könnyíteni, mert így sem nehéz megcsinálni őket. Ezért nincs orrfujo gép, fenéktörlö gép, vagy szemetet felsöprö gép, ezeket az ügyes kis kezünkkel is meg tudjuk csinálni.
Előttem írta valaki, hogy, messze a konyha, ebben az esetben a tápszerkészitö gép helyett egy sima vízmelegítő megcsinálta volna ugyanezt, párezer ft.
Van "felsöprő gép", úgy hívják robot porszívó 🤷🏼♀️ (vannak már nagyon jók, nekem egy áldás, hogy van).
Nálunk pl a cumi, cumisüveg, babakocsi teljesen felesleges volt, de a kisággyal együtt a pelenkázó hasznos volt, a pelenka kuka is, a hordozó kendő (nem maradt el a kocsiban), a játszószőnyeget is imádta. Minden anyának és babának más válik be, nekem pl a tápszerkészítő teljesen pénzkidobás lett volna ha előre veszek, mert szoptattam végig, de mondjuk egy tápszeres ikreknél simán vettem volna már. Sógornőmnek pénzkidobás volt a hordozó kendő, mert a lánya sem szerette, meg ő sem a kötögetését... Nálunk meg a legjobb befektetés volt talán, mert nyugodt volt benne, nekem meg volt 2 szabad kezem. Eltudtam vinni túrázni is, oda ahol babakocsival már necces lett volna (erdő pl).
Nálunk az adamo volt tök felesleges, állványostól raktuk ki..
A mamaroo viszont nagyon jó volt, újra megvenném.
Babakocsiból is azt mondják mindegy, nagyon nem mindegy..
6 hetes volt mikor lecseréltük a bazi nagy 3 részest egy minőségi másik multifunkciosra.
Megváltás volt.
Illetve a pelenkakuka, kamerás légzésfigyelő szintén jó szolgálatot tettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!