Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Milyen dolgokat kell megvenni...

Milyen dolgokat kell megvenni szülés előtt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Mik azok a dolgok ruhák,babakocsi stb...amiket meg kell venni szülés előtt?Olvasgattam babakelengye listákat abból mindent szülés előtt?Mert nem vagyok babonás de nem nagyon szeretnék vásárolni amig a kicsi meg nem születik.Van még időm csak gondoltam már elkezdek nézelődni.

(Első babás)

2021. aug. 20. 17:25
 1/6 anonim ***** válasza:
72%
Nagyon rossz ötlet, újszülött mellett a gyermekágyas időszak áldásai közepette nem foglak irigyelni amikor majd babacuccok után kell futkosnod. De nyugodtan hagyd ezt arra az időre csak majd emlékezz rá, hogy volt aki szólt, hogy szívni fogsz mint a torkos borz.
2021. aug. 20. 17:32
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen tudom az sem jó ötlet,hogy nem veszek meg semmit,csak egyszerűen félek és ténlyeg nem tartom a babonákat.És ha mégis megvennék mindent akkor a babakelengye listán való dolgokon kívűl kell valami?
2021. aug. 20. 17:36
 3/6 anonim ***** válasza:
73%
Én megvennék minden alapot a listáról: babakocsi, bútorok, ruhák, babaápolás. Ami ráér azok esetleg ilyenek, hogy pihenőszék, kenguru, mellszívó stb.
2021. aug. 20. 17:54
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Gondold vègig, hogy nektek mi kell. Olvass vègig minimalista meg ,,lomos" listakat is.

Mindenkèppen èrdemes bevasàrolni szülès előtt, ha nem veszel ruhàt, meg pelenkàt pl, akkor mit adnàl rà?

Sok olyasmi van, amit sokan megvesznek, de siman el lehet nèlküle lenni, ès olyan is , amit nem mindenki hasznàl, mègis van aki nagy hasznàt veszi.

2021. aug. 20. 18:11
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát, nekem mellszívó az első perctől kellett. Pelenka is kell a popójára. Ruhát mi kaptunk jó sokat, az jó volt arra, hogy kialakuljon, milyet szeretnék, így a gyermekágy alatt már rendeltem h&m-ből, sinsay-ból stb. De elsőre csak 3-4 bodyt használtunk. Persze nyári babánál könnyebb a ruhakérdés, de a kórházba érdemes 2-3 mérettel készülni, mert ki tudja, melyik lesz jó kezdetben.

Kellett autós hordozó is, bár autónk nincs, de taxival mentünk haza. Amit tök fölöslegesen szereztünk be előre, az a gyerekágy: velünk alszik a baba, fog a frász ugrálni ki az ágyból szoptatni éjszaka. Úgyhogy most azon pelenkázunk. Továbbá a babafürdőkád is tök fölösleges egyelőre, zuhannyal, csap alatt mossuk a gyereket, ha állapota megkívánja ;), vízben relaxálásra meg sokkal jobb a dézsa, amit az emagról rendeltem. ( [link] )

Nagyon jól jött viszont már a kórházban, hogy volt "otthon illatú" babatakarónk. :) Jó még, ha van szenzitív popsitörlő és popsikenőcs is, ill. alkohol, octenisept a köldökcsonkra, bár mi teljesen gyógyult köldökkel mentünk haza a kórházból, de van aki hetekig szenved vele. Legyen még vattakorong is, amivel ki lehet mosni a szemét vagy a nemi szervét. Szintén szinte felesleges a matracvédő lepedő, mert egy összehajtogatott nagypárnahuzaton fekszik a baba, ami felfogja a belőle kifolyó cuccokat. De az még a hasznosabbak között van. Jó cucc viszont a pelenkázóalátét, ami csak egy textildarab vízhatlan bevonattal. Neked a kórház után kelleni fog inkontinencia gatya vagy betét. Szóval szerintem sem kell ezt túlzásba vinni, minimál cucc kell az elején, a legtöbb dolog megoldható a háztartásban fellelhető tárgyakkal.

2021. aug. 20. 20:42
 6/6 anonim ***** válasza:
67%
Kiságy,pelenkázó,kiskad,légzésfigyelő,ruhák de egy méretből ne vegyél túl sokat,textilpelenka,babakocsi/autóshordozó,ápolashoz szükseges dolgok,kisfésű,lázmérő.
2021. aug. 20. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!