Szeptembere-augusztusra várom a babát mit kell vegyek?
Szeptember 2.re vagyok kiirva de mondta az orvos hogy el vagyunk számolva augusztus 20.a fele tuti szülés lesz
Miből mennyit vegyek?
Van 10db rövid ujjú body
10db hosszú ujjú body
9db rugdalózó
10db nadrág
1db törölköző
10db ruha pelenka
Mi kell még?
Első baba így nem nagyon tudom mit kellene még vegyek
Szerintem 10 textipelus kevés lesz, még minimum 5-6 db-ot beszereznék, elég könnyen bukis, kakis, pisis lesz, és jobb, ha keveset kell mosni, plusz mindenhová azt terítünk a lakásban is (mérleg, pelenkázó, a feje alá, a hátára, ha alszik). Ha van nadrágja, akkor zoknit is kell venni hozzá, hacsak nem olyan törpnadrág, aminek van lábfej része is. Törölközőből is vegyetek szerintem minimum 2-t, de jobb ha van 3 is, nálunk a múltkor annyi idő alatt összekakilta, amíg megtörölgettük.
Mi ennek alapján vásároltunk, szerintem praktikusan van összerakva, és kevés fölösleges dolog van felsorolva:
Még annyit megjegyeznék, hogy azért jó, ha van otthon cumi, cumisüveg és babavíz (még akkor is, ha nem akarod használni), sajnos a kislányomnak kellett tápszer pótlás az elején, és jó volt, hogy nem akkor kellett rohangálni, mikor hazaértünk a kórházból. Ugyanez igaz a mérlegre, sokan mondják, hogy felesleges, első babánál azért adhat egy biztonságérzetet. Illetve mi vettünk sterilizáló folyadékot (tudom, vegyszer, én se jó szívvel használom), de az elején a káoszban egyszerűbb volt mindent bedobni a lavórba egy órára, mint főzőcskézni és állni a tűzhely mellett.
Én is szeptemberben szülök, épp a napokban írtuk meg a listát. Mi 20 textilpelenkával számolunk, meg törölközőböl is 2-3 lesz. Kissapka, harisnya, zokni is lesz, illetve babatakarók meg egy vastag overall (fene tudja milyen őszünk lesz, simán lehet szép napos meg baromi hideg is). Plusz babakesztyű.
Autósülés, rugalmas hordozókendő lesz még nekünk, és egy-két nézegetnivaló játék a kiságyba.
Meg egy harmincnégyes zokni amit az ötéves unokahúgom adott neki azzal hogy majd belenő :D :D
Le irom én miből mennyit vettem.
10db hosszú ujjú body
10db rövid ujjú body
10db rövid ujjú rugi
10db hosszú ujjú rugi
10pár zokni (van olyan rugi aminek nincs lábfeje)
4db kis sapka ebből 2vastagabb
3db törölköző
30db textil pelenka közte van fanel is.
3db karmolás elleni kesztyű
1db vastag pulcsi
1db vékony overál
1db vízhatlan lepedő
3db gumis lepedő
3db vékony pléd
2db vastag pléd
1db hosszú ujjas hálózsák
2db rövid ujjas hálózsák
2db cumisüveg (Mam)( első baba tápszeres lett ez az egy fajta vált be nála így a kicsinek is ezt vettem ha nem is lenne tápszeres akkor jó lesz a késöbbiekben de ugy vagyok vele inkább legyen itthol illetve ha sikerülne fejni ahoz is jó lesz)
2db cumi
Baba víz
Tápszer (ha ne adj isten az éjszaka közepén kellene legyen)
Lázmérő
Baba fültisztitó
Octeniseptet (köldök ápolásra)
Popsi krém,fürdető (Dora natura nekünk nem jött be a gyógyszertári)
1es pelenka 2féle összesen 5csomag (jó ha több féle pelenkával készülsz mert ha az egyik nem válik be akkor ott a másik és hirtelen tudsz mihez nyúlni)
2es pelenka 2csomag szintén 2féle
Orrsziporszi (vettem elekromos orrsszivót is semmit nem ér)
Baba mérleg (mi ezt bérelni fogjuk)
Légzés figyelő (ez szerintem nagyon hasznos)
Baba fészek (első baba szerette igy vettünk a kicsinek is)
Baba kád,Kiságy, Pelenkázó,Pelenkázó lap
Mi 3in1ben babakocsit vettünk
Illetve a pelenkázó hátizsák ami szerintem hasznos sok minden bele fér és sokkal kényelmesebb mint a sima pelenkázó táska (soha életemben nem voltam hátizsákos de ez tényleg megéri)
Remélem tudtam segíteni. :)
Jó baba várást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!