Másoknak hogy jön ki 200 ezerből a babakelengye, ha nekem spórolva is a duplája lett?
A babavárás elején olvasgattam itt kíváncsiságból kérdéseket, ki mennyit költött babacuccokra és nyilván találkoztam a 7-800 ezres összegekkel is, de a többség ilyen 150-200 ezer forintokat írt... Én írtam az elejétől, mire mennyit költöttünk, és majdnem 400 ezer forint lett, pedig alig egy-két dolgot vettünk újonnan.
Bababútor használtan = 70 ezer ft (később is használható ruhásszekrény, pelenkázó, kiságy, új kókuszmatrac)
Fotel használtan = 10 ezer ft
Egyéb babaszoba berendezés: 30 ezer forint (karnis, lámpa, függöny és ilyenek, ez egy korábban sosem használt szoba volt)
Babakocsi 3 in 1: 130 ezer ft akciósan
Mosható pelenka: 50 ezer ft
Babaruhák 6 hónapos korig turiból: 15 ezer forint
2 lapos légzésfigyelő újonnan és bébiőr: 35 ezer forint
Mellszívó újonnan: 7 ezer ft
Kismama-dolgok újonnan: 20 ezer ft (köntös, eldobható bugyi, melltartóbetét, szoptatós hálóing és hasonlók, amik a kórházba kellettek vagy itthonra)
Egyéb dolgok : 30 ezer forint használtan és újonnan is(egy-két játék, popsitörlő, babakád, cumisüvegek és hasonló apróságok
Azt hiszem, nem vettem meg feleslegesen semmit és mint látjátok, a legtöbb dolgot használtan szereztem be, szóval szerintem tök "takarékos" voltam, szóval mégis meglepődtem a végösszegen. Ne értsetek félre, szerencsére nincsenek anyag gondjaink, csak éppen a házunkat is újítjuk, kerítés, terasz, stb. és ezért igyekeztem odafigyelni a költségekre, mert most már dolgokra is kell a pénz.
Vagy mások babakelengye alatt csak a kiságyra, babakocsira és ruhákra gondolnak, és azért jönnek ki ilyen kis összegek, mert nem számolnak bele mindent tételesen, mint én? Akkor ezek a 7-800 ezres összegek nem is olyan irreálisak, ha valaki mindent újonnan vesz?
Hogy lenne a mellszivo meg a szoptatos melltarto felesleges? Em 3 eve hordom a szopis melltartartot, terhessegtol- 2 eves most.
Mellszivo felesleges? Mellgyullasas, tejszaporitas!
A butor es a komtosod nem babakelemgye! Mas ugy jott ki h mem szamolta bele ezeket:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!