Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Túlöltöztetem? Vagy jó ez így?

Túlöltöztetem? Vagy jó ez így?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kicsit hosszú lesz, de köszi, ha elolvassátok.

4 hós babámat a következőképp öltöztetem 22 fokos lakásban: hosszú ujjú body+ hosszú ujjú pamutrugi/ hosszú body+ pamutfelső, pamut nadrág (ha lábfej nélküli, akkor kiszokni is). Éjjelre ugyanerre a kombóra jön egy plüsshálózsák.

Kintre 0/-2 fokban erre a szerelésre +1 nadrág, zokni és egy vékony pulcsi, erre overàl. 5/7 fokban csak +1 pulcsi és zokni. Sokat van hordozókendőben. Az arca ilyenkor tiszta fagyos, a teste kicsit melegebb, ha hazaérve kibontom.

Azt tudni kell, hogy nálunk elég hidegek a falak, és sokat van játszószőnyegen a földön, s bár az alá is teszünk szigetelést, de azért érezhetően hűvösebb. Naponta 2x szellőztetünk mindenhol, olyankor 20 fok köré hűl a lakás (sosem direktbe engedjük rá a hideget nyilván), aztán gyorsan visszamegy 22-re.

Tapasztalt anyukák, mit gondoltok, jó ez így? Vagy túlöltöztetem? Testmeleg szokott lenni a háta, se nem hideg, se nem izzadt.

Egészséges baba egyébként, eddig taknyos se volt sose, beteg egyszer sem, de folyton azon kattogok, hogy ne toljam el a hőérzetét.

Köszönöm a segítséget!:)

2021. jan. 17. 18:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szia! 4 hós az én kislányom is, pont egy réteggel kevesebbet adok mindenhová, mint te. Én úgy látom, hogy így jó neki, beteg még nem volt.

Ha kint vagyunk egy fél óra/órát az én babámnak is hideg az arca, de a teste nem. Amúgy ez nekem is dilemmám, de mivel beteg még nem volt és átalussza az éjszakát, nem változtatok szerintem.

2021. jan. 17. 22:31
 12/14 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Köszi a választ! Én is megpróbálom kevesebbel. Csak pl. kint annyira jeges lesz a pofija, hogy teljesen rosszul vagyok, hogy ezt hogy, de bejövünk és meleg a kis teste. De asszem nagyobb bizalmat helyezek belé,meg a természetbe. Kanadában meg Izlandon is élnek babák. :D
2021. jan. 17. 22:56
 13/14 anonim ***** válasza:
Kb én is így öltöztetem, mint Te. 22 fokos lakás, éjjelre hosszú vagy rövid body, vékony rugi, takaró. Nappalra ugyanez csak takaró nélkül nyilván, vagy body+harisnya+vékony pulcsi, vagy harisnya helyett leggings+zokni. Ha nem így van benn a lakásban akkor tüsszög. De nálunk is sokat van a földön habtapin, nincs padlófűlés+nagy teli teraszajtónk van ahonnan szerintem elképesztően húz be a hideg, hiába új műanyag. Kintre ha hosszabb időre megyünk akkor bundazsák alá még szoktam egy 2. Vastagabb kezeslábast is adni rá. Akkor lehet ez így sok? :/
2021. jan. 18. 07:49
 14/14 A kérdező kommentje:

Én most így vittem ki kendőben: hosszúujjú body, pamutnadrág, térdzokni, pulcsi, rá az overál, be a kendőbe. Nem fázott, de nyugodtabb volt, mint a plusz réteggel. Lehet a pulcsit is cseréljük egy pamutfelsőre.

Bent most vagy rövidujjú body+ vékony hosszúujjú rugi,vagy hosszú ujjú body+ ujjatlan rugi. Jól van. Éjszakára rövidujjú body+hosszúujjú vékony rugi+ hálózsák. A kezei hidegek voltak, kicsit az arca is, de a nyaka-háta testhőmérségletű, jól aludt.

Szóval én lassan átszoktatom lengébbre. Szerintem megéri kísétletezni, de ha a te babád tüsszög pulcsi nélkül, akkor add rá. Nekünk is húz a hideg a földön.

2021. jan. 18. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!