Miből mennyi ruhája van a 3-4 éves óvodás gyerekednek?
Nálunk elég sok van.
20 db póló biztosan + trikó.
Hosszú gatya is minimum ennyi, rövidből 10 darab.
Plusz az alsónemű , zokni.
Pulcsiból is van jócskán.
Így kb egy héten 2x mosok a gyerekre.
Nálunk rengeteg van a lányomnak, szerintem több is mint kell. Nagyjából van 20 rövid és 20 hosszú ujjú pólója, leggingsből 10-15 darab, és 5-6 melegítő nadrág, ami kifejezetten óvoda udvarra játszani vettem. Ezenkívül kb. 10 olyan nadrágja van, amit csak utcára használ, játszósnak nem.
Napi 2 évszaknak megfelelő váltóruha mindenképpen kell. Ez ugye 10 darab. Én hetente mosok, hogy van neki ennyi.
Átmeneti kabát 2 van, meg 2 vastagabb, ami télre jó 4, plusz egy overál. Sapkából, sálból 5-6 db biztos van. Sportcipő kettő van az oviba játszós, és egy utcára. Azt nem veheti fel oviba, mert nagyon hamar szétrugják. Téi csizma 2 van, egyik játszós, másik utcára való, meg egy gumi csizmája is van.
2-es válaszoló voltam.
Ezt a sok lepontozást, komolyan nem értem.
Tehát húzzak a pi**ába, mert van a gyerekemnek ruhája.
Értem, élvezkedjetek a lepontozáson.
Nálunk sok ruha van. Rengeteget kapunk. Nem vagyunk rászorulva, ismerőstől kapjuk.
Emellett veszünk is természetesen. Pl nadrágot hiába adnak, az én lányom vastag lábú, nem jók rá a kapott keskeny nacik. Azt mindig vesszük. Aktuálisan most kb 10 rövid leggings/sort plusz 2-3 farmer van.
1 kabát, ha eső esik, de van esőköpeny is.
Kb 10 rövidujjú felső, kb 10 hosszúujjú, 10 pár zokni és kb 10 bugyi.
Azért, mert hetente 1x-2x mosok, ne legyen sürgős a mosás.
Vannak nyári ruhák is, melegítők.
Sok ruha van.
De mi vigyázunk is rájuk, a nagy része megy a húgom lányainak.
Ami tönkremegy, az kuka. Ha a húgoméknak nem tetszik, akkor pedig adományba megy, vagy cigánytelepre viszi ki a sógorom.
Nem megy kárba 1 darab sem.
Folyt.
Cipő van 2 ami most jó rá, plusz 2 szandál(egy játszós, egy szép) plusz egy papucs fürdéshez vagy strandra. És még van bebujós cipő is neki több. Ezek egy részét kaptuk, másik részét vettük.
Nem tudom mennyi ruhája van, mert a 110/116-ot elég régóta hordja, sok összegyűlt minden évszakból, de:
pl: tavaly én nagyon megbántam, hogy az ovira gondolva 1 helyett kettőt vettem overálból, kabátból... stb, mert egyszer nem kellett a tartalék.
Tél pl: nálunk szinte nem is volt, egy hetet se jártak a gyerekek téli overálban. Koszos lett, kimostam, simán megszáradt reggelre.
Ugyanez az átmeneti kabáttal, esőszettel. Idén csak egyet-egyet veszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!