Újszülött babát sima teli aljú bundazsákba is be tudom majd kötni?
Napi szinten kell majd kocsival utaznunk, februárban szülök.
Neten találtam egy overált aminek egybe van az alja, tehát nincs külön lábszára, valamint nem hordozóba köthető, nincsenek rajta kivágások az övnek.
1000ft-ért megvegyem?
Ezt nem értem. Ha napi szinten akarod autóba kötni a babát, akkor olyan dolgot kell ráadni amiben át tudod a lába között húzni a hordozó csatját. Nyilván ez egy lábszár nélküli bundazsákban kb lehetetlen.
Vagy babakocsival? Mert akkor megveheteted, a mózesbe tökéletes lesz.
Autóval megyünk.
Csak az eladó azt mondta, hogy ő simán bekötötte így.
Akkor a megoldás lábszáras vagy direkt hordozóba köthető fazon?
Pontosan, amíg közlekedtek a kocsival, addig ne legyen rajta. Bekötni bundazsák/kabát, stb nélkül szabad csak.
Talán egyszerűbb is egy sima bundazsákból ki-be pakolni a gyereket, mint egy lábasból.
De rövid távokra (szomszéd utcába a boltig vagy mamáig) pedig... egy ezresért max vágsz egy lukat a lába közé, ahol át tudod húzni a csatot. Ennyi.
Szerintem ne vedd meg, vagy vedd meg, és csinálj belőle hordozóba köthető verziót.
Egyébként szerintem érdemesebb beköthető takaróban, vagy valami hasonlóban gondolkodni, mert ugye benn a házban beöltözteted a gyereket, ordít. Bekötöd a hordozóba, kimégy a kocsiba, ott beaplikálod - még mindig ordít, aztán elindulsz a kocsival - ha mázlid van, és szeret autózni, most csönd van. Ha nincs, akkor már úgy üvölt, mintha ölnéd, neked meg megszakad a szíved,- aztán 10 percen belül van rendesen fűtés, akkor félreállsz, a bundabugyit leszeded, hogy ne izzadjon le. Ha viszont nincs rajta zsákruha, sokkal kisebb a gyerek, át kell állítani az övét, hogy legyen értelme is. Aztán megérkeztek, megállsz, bundabugyi vissza, ami félig kilógva a kocsiból egy nagyon vicces játék, övek vissza, gyerek ordít, mert a csecsemők utálnak öltözni (legalábbis az enyémek utáltak. Nagyon.)... ezzel szemben mondjuk egy beköthető takaróval annyi, hogy az ajtóban ráhajtod a takarókat, kocsiban egy mozdulat, amikor bemelegszik. Megállni se kell, elég egy piros lámpánál odanyúlni.
Ráadásul mindenhol azt tanácsolják, hogy eleve 62-es bundabugyit vegyél, de pl. a kislányom 50 cenntivel született, annyira nagy volt rá, hogy lehetetlen volt biztonságosan bekötni, konkrétan a ruha pocak részében volt az egész gyerek, alig ért ki a lába a lábszárba :D. Kellett volna 50-es, de még 56-os is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!