Mennyiért "éri meg" meg egy 9 éves kislánynak téli kabátot venni? 20. 000 ft tényleg sok? Nem a márkát kell kifizetni szerintem ennél a kabátnál, hanem a minőséget.
Erről a kabátról van szó: [link]
Szerintetek megéri az árát? Ti vennétek ilyet?
Tegnap ilyet vettünk a lányomnak, neki is tetszett. Elmentünk anyósomékhoz. Persze a lányom rögtön megmutatta mit kapott. Erre az anyósom elkezdte, hogy: "túl drága; fölösleges ekkora gyereknek ennyiért kabátot venni, mert egy szezon alatt kinövi", meg hogy "fiús, igazán vehettünk volna lányosabbat".
Tényleg nem éri meg az árát? Tényleg "fiús"?
Anyósod tipikus szarrágó. Igen, ki fogja nőni a kabátot, lehet jövőre, lehet 2 év múlva.
És akkor mi van? Akkor ne kapjon normális ruhát, amíg 16-17 éves lesz és meg nem áll a növésben?
Lehet lett volna a kinaiban 5 ezerért fele ilyen vastag, műszálas ízé.
De ha megteheted, nyugodtan vedd a minőségit.
Ha kinövi, megkapja a tesó vagy rokon gyerek vagy eladod. De akár otthon elrakni sem hülyeség. A bátyám kislánya hordja azokat a ruhákat most, amiket én hordtam kislányként. Kimosva, szépen eltéve semmi baja nem lesz évek múlva sem. A gyerekdivat nem változik akkorát, simán lehet, hogy 15 év múlva jó lesznek a lányod lányának a mostani ruhái. Szóval kidobni nem kell, ha nem adjatok el.
A fiús meg tök hülyeség. Miért lenne az? Amiért nem rózsaszín és nincs rajta 3 poni?
Egy sötétkék kabát, barna szorrel simán női/lányos viselet is.
Ha neki is tetszik, mi a gond?
Anyós gondolom vagy 40 évvel idősebb, mint a lányod. Nagy a generációs különbség, nyugodtan szólj neki hogy ne szóljon bele, nem ért hozzá. 🤷♀️
A színe az egyik, ami miatt fiús, mattsötétkék barna tipikus fiúszínek, de inkább az a gond, hogy nincs bekarcsúsítva rendesen a kabát háta, hogy látszódjon, hogy női kabát. Nincs kiemelve se mell-derék-csípő vonal, egyszerű fazon.
Most divat az oversized nőknél, de ez nem is olyan, se övcsat, behúzott derék sincs a ruhán, amivel nőiesíteni lehetne..
Nem kell, hogy 9 évesen látszódjon egy holmin, hogy női vagy férfi, de az fontos, hogy a gyerek tudja, hogy a holmiján nincsenek tipikus jegyek. A legtöbben tudják, mi lány és mi fiú ruha, nem a pónik alapján, hanem a szabás-színek-anyag együtteséből, ha nem is tudják megfogalmazni pontosan, miből gondolják.
"nincs bekarcsúsítva rendesen a kabát háta, hogy látszódjon, hogy női kabát. Nincs kiemelve se mell-derék-csípő vonal, egyszerű fazon."
Gyerkkabát! nem is kell a mellet és a derekat kiemelni.
Amúgy meg a képen is kislányon van fotózva.
Ilyen alapon a kék farmer is fiús. Sokszor csak a gombolás irányán látszik, hogy az fiú vagy lány ruha. (HA ezt vesszük figyelembe, akkor ez LÁNY kabát)
De ha már itt tartunk, itt van pontosan ennek a göncnek a felnőtt NŐI változata:
Egyáltalán nem fiús!!!!
Az árát meg nektek kell tudni, nem anyósnak. Vettem én is már 6 évesnek 24 ezres síruhát. És??? Amíg mi keressük rá a pénzt és másból nincs hiány miért nem?? Megjegyzem 5 évig volt használatban, tesók örökölték! Még most is hibátlan. Most a lidl-ben vettem...Azt veszi az ember amire futja.
Ne hagyd magad befolyásolni.
Túl vannak reagálva a fiús/lányos színek. Olyat hordjon, ami tetszik neki. Ráadásul ez praktikusabb, mint egy fehér vagy rózsaszín, amin egy nao után látszódik, hogy koszos. A gyerekek annyira nem vigyáznak még a cuccaikra, és ezt nem a lányodra értem. Simán lehet, hogy első nap megtapossák a tesi öltözőben az osztalytarsai véletlenül. Meg játszanak benne stb, egy nagyon világos nem is lenne praktikus tényleg.
Szerintem jól választottatok.
Az ára meg a ti dolgotok, ha belefèr, akkor miért ne? Kínaiban se nagyon van már 10 ezer alatt kabát.
Akkor meg már mindegy, ha picit rápótolsz és jobb minőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!