Tapasztalt anyukak, segitenetek mibol mennyi kell egy újszülöttnek?
Aranyos vagy, de ne parázz rá ennyire! :) A pici méretétől nagyban függ, milyen ruhákat kell majd előkészítened. Én a 8. hónapig vártam ezzel, amikor is már elég jól megsaccolták a baba méretét. Általában az 50-56-os az újszülött méret, de ha 4 kilón felüli, vagy hosszú a kicsi (a fiam 59 centi volt...), akkor csak rövid ideig lesz jó az 56-os méret. Viszont utána már úgyis ráérsz válogatni, ha otthon vagytok. A fiam is tél végén született. Leírom az én "kelengyelistám":
hosszú ujjú body (8 db)
rövid ujjú body (4 db)
rugdalózó (vékony/vastag) (6 db)
kapucnis kardigán (2 db)
vastag nadrág (2 db)
vastag pulcsi (1 db)
zokni (5 pár)
harisnyanadrág (2-3 db)
vékony, cérna sapka (2 db)
vastag sapka (1 db)
újszülött-kesztyű (2 pár)
hálózsák (2 db)
kocsicipő, vagy pamutcipő (2 db)
textilpelenka (20 db)
fürdőlepedő (2 db)
1 vékony, 2 vastag takaró
kapucnis overál kesztyűvel (2 db)
bundazsák (2 db)
A bodynak nincs talpa, az a rugdalózó! :)
Éjjelre hőfok függő a hálózsák vastagsága. Nekem azt mondta az orvos és a védőnő, hogy 22 foknál ne legyen melegebb a szobájába. Viszont a túl vastag hálózsák sem jó szerintem, én inkább melegebb rugit adtam rá, plusz bodyt alulra.
Pulcsi nem is kell ilyen picinek :) Nehéz ráadni, az én lányom végig ordított minden öltözködést. Legjobb szerintem a rugdalózó, abból van plüss is. Én rugdalózó alá adtam a bodyt. Ezt a legkönnyebb ráadni. Sapka is kell persze abból válassz jó meleget 2db-ot legalább. (ha egyiket nem találnád 😃), illetve ilyen picinek van olyan szkafander amibe csak a kezét kell beledugni a lábrész egybe van. (lehet hülye vagyok nem tudom van e külön neve)
Bodykból 56-os méretben vennék 6db-ot,ugyanígy rugdalózóból is amiből 3db plüss.
Most várom a masodikat decemberi lesz ő is, mint a batyó. Nála mindent kimostam, amit kaptunk, hát bőven elég lett volna a fele XD
Most a köviket csomiztam ki a többit leadtam a védőnőnek:
Kb 10-15 db hosszú body ( veszek elő többet, ha bukós lesz, mint a bátyó)
Kb 10 db rövid ujjú body
Kb 5-6 db plüss rugi
Kb 10-13 db pamut rugi
2 db overál
1 db közepes lábzsák
2 db halózsák
4-5 db vékony sapi
2 db vadtag sapi
15-20 db textilpelus
3 db lepedő
2 vízhatlan lepedő
4 db pléd ( leginkább a kocsiba)
Kabát, pulcsi, póló felesleges ilyen picinek. 56-62-est szedj ki a csomagból. Lehet, h kicsit lötyögni fog rajta, de nem vészes úgy sem. A fiamon mai napigblötyögnek a cuccok. 86- os kell hosszban, de ezek bők rá sokszor.
Az átlag babák 56os mérettel kezdenek.
Pulcsit felesleges és macerás. Ahányszor felveszed a kicsit felcsúszik, állandóan igazgathatod.
Szerintem a talpas nacik és rugik a praktikusak. A body pedig alap ruhadarab.
Nálunk napközbeni általában hosszú body van rajta, mellé talpas naci, vagy ujjatlan rugdalózó. Este pedig rövid body, rá egy vékony hálózsák, vagy hosszú rugi.
Babakocsiban overáll vagy bundazsák. Plusz olyan sapi, ami takarja a fülecskéjét.
A mennyiség függ attól, hogy mekkora a baba, meddig fogja hordani. Illetve milyen gyakran akarsz mosni. Most télen lassabban is fognak száradni a ruhák.
Nekünk most 3 hónapos a baba. Szerencsére sose volt bukós. Viszont pisi kaki balesetek előfordulnak, amikor át kell öltöztetni. Meg már elkezdett folyni a nyála, néha amiatt. Most kB így néz ki a ruhatára:
Hosszú body 10-12db
Rövid body 4-5db
Ujjatlan rugi 3db
Nadrág 3 db
Hosszú rugi 3-4db
Hálózsák 1db
Overáll 2 db, de az egyik még nagy rá
Sapka 1 db jó meleg
Szintén januárra vagyok kiírva.
Nagy babák voltak az 1-2 gyerekek, mégis kellett 50-es ruci. Hogy ne lógjon rajta.
50-es rövidujjú body 5db, 50-es rugi 5db
Ezt 1 hónap alatt ki is nőtte, de legalább csinik a fotókon, nincs minden 3x felhajtva a gyereken...
56-osból 20db rövidujjú body, 20 db rugdalozó. 2 db kardigán, kapucni nélküli, kapucni nyomja a nyakánál, itthon nem kel kapucni. Ha meg elmegyunk kardigán kapucni, sapka, overál kaoucnija sok.
Én nadrágot nem szerettem, ahoz body meg hosszú ujjú póló kellett, ami mindig felcsuszott.
Rugi+body jött be
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!