Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Tapasztalt anyukak, segitenete...

Tapasztalt anyukak, segitenetek mibol mennyi kell egy újszülöttnek?

Figyelt kérdés
Ha van szerintetek jó link azt is megkoszonom. Kaptunk egy csomó ruhát, különböző méretekben 56-92. De már azt sem tudom melyik méretből, milyen ruhadarabból kb mennyi kéne. Januárban fog születni. Vastag hálózsák amibe ki lehet vinni babakocsiban olyan már van. Nyilván kelleni fog sapka is. Body, de most 56-os vagy hányas? Meg ilyen talpas naci? Vagy olyan body aminek van lába is? Pulcsi is? Pulcsit nem is lattam ilyen picit egyaltalan. Halozsakbol ejszakara milyen vastag kell? Jajjj segítsetek légyszi. Köszönöm.

2019. okt. 26. 23:22
 1/7 anonim ***** válasza:
78%

Aranyos vagy, de ne parázz rá ennyire! :) A pici méretétől nagyban függ, milyen ruhákat kell majd előkészítened. Én a 8. hónapig vártam ezzel, amikor is már elég jól megsaccolták a baba méretét. Általában az 50-56-os az újszülött méret, de ha 4 kilón felüli, vagy hosszú a kicsi (a fiam 59 centi volt...), akkor csak rövid ideig lesz jó az 56-os méret. Viszont utána már úgyis ráérsz válogatni, ha otthon vagytok. A fiam is tél végén született. Leírom az én "kelengyelistám":

hosszú ujjú body (8 db)

rövid ujjú body (4 db)

rugdalózó (vékony/vastag) (6 db)

kapucnis kardigán (2 db)

vastag nadrág (2 db)

vastag pulcsi (1 db)

zokni (5 pár)

harisnyanadrág (2-3 db)

vékony, cérna sapka (2 db)

vastag sapka (1 db)

újszülött-kesztyű (2 pár)

hálózsák (2 db)

kocsicipő, vagy pamutcipő (2 db)

textilpelenka (20 db)

fürdőlepedő (2 db)

1 vékony, 2 vastag takaró

kapucnis overál kesztyűvel (2 db)

bundazsák (2 db)

A bodynak nincs talpa, az a rugdalózó! :)

Éjjelre hőfok függő a hálózsák vastagsága. Nekem azt mondta az orvos és a védőnő, hogy 22 foknál ne legyen melegebb a szobájába. Viszont a túl vastag hálózsák sem jó szerintem, én inkább melegebb rugit adtam rá, plusz bodyt alulra.

2019. okt. 27. 00:05
 2/7 anonim ***** válasza:
80%

Pulcsi nem is kell ilyen picinek :) Nehéz ráadni, az én lányom végig ordított minden öltözködést. Legjobb szerintem a rugdalózó, abból van plüss is. Én rugdalózó alá adtam a bodyt. Ezt a legkönnyebb ráadni. Sapka is kell persze abból válassz jó meleget 2db-ot legalább. (ha egyiket nem találnád 😃), illetve ilyen picinek van olyan szkafander amibe csak a kezét kell beledugni a lábrész egybe van. (lehet hülye vagyok nem tudom van e külön neve)

Bodykból 56-os méretben vennék 6db-ot,ugyanígy rugdalózóból is amiből 3db plüss.

2019. okt. 27. 00:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Most várom a masodikat decemberi lesz ő is, mint a batyó. Nála mindent kimostam, amit kaptunk, hát bőven elég lett volna a fele XD

Most a köviket csomiztam ki a többit leadtam a védőnőnek:

Kb 10-15 db hosszú body ( veszek elő többet, ha bukós lesz, mint a bátyó)

Kb 10 db rövid ujjú body

Kb 5-6 db plüss rugi

Kb 10-13 db pamut rugi

2 db overál

1 db közepes lábzsák

2 db halózsák

4-5 db vékony sapi

2 db vadtag sapi

15-20 db textilpelus

3 db lepedő

2 vízhatlan lepedő

4 db pléd ( leginkább a kocsiba)

Kabát, pulcsi, póló felesleges ilyen picinek. 56-62-est szedj ki a csomagból. Lehet, h kicsit lötyögni fog rajta, de nem vészes úgy sem. A fiamon mai napigblötyögnek a cuccok. 86- os kell hosszban, de ezek bők rá sokszor.

2019. okt. 27. 06:49
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az átlag babák 56os mérettel kezdenek.

Pulcsit felesleges és macerás. Ahányszor felveszed a kicsit felcsúszik, állandóan igazgathatod.

Szerintem a talpas nacik és rugik a praktikusak. A body pedig alap ruhadarab.

Nálunk napközbeni általában hosszú body van rajta, mellé talpas naci, vagy ujjatlan rugdalózó. Este pedig rövid body, rá egy vékony hálózsák, vagy hosszú rugi.

Babakocsiban overáll vagy bundazsák. Plusz olyan sapi, ami takarja a fülecskéjét.

A mennyiség függ attól, hogy mekkora a baba, meddig fogja hordani. Illetve milyen gyakran akarsz mosni. Most télen lassabban is fognak száradni a ruhák.

Nekünk most 3 hónapos a baba. Szerencsére sose volt bukós. Viszont pisi kaki balesetek előfordulnak, amikor át kell öltöztetni. Meg már elkezdett folyni a nyála, néha amiatt. Most kB így néz ki a ruhatára:

Hosszú body 10-12db

Rövid body 4-5db

Ujjatlan rugi 3db

Nadrág 3 db

Hosszú rugi 3-4db

Hálózsák 1db

Overáll 2 db, de az egyik még nagy rá

Sapka 1 db jó meleg

2019. okt. 27. 09:21
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szintén januárra vagyok kiírva.

Nagy babák voltak az 1-2 gyerekek, mégis kellett 50-es ruci. Hogy ne lógjon rajta.

50-es rövidujjú body 5db, 50-es rugi 5db

Ezt 1 hónap alatt ki is nőtte, de legalább csinik a fotókon, nincs minden 3x felhajtva a gyereken...

56-osból 20db rövidujjú body, 20 db rugdalozó. 2 db kardigán, kapucni nélküli, kapucni nyomja a nyakánál, itthon nem kel kapucni. Ha meg elmegyunk kardigán kapucni, sapka, overál kaoucnija sok.

Én nadrágot nem szerettem, ahoz body meg hosszú ujjú póló kellett, ami mindig felcsuszott.

Rugi+body jött be

2019. okt. 27. 09:36
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Így már kicsit könnyebb lesz elindulni hogy mit kell még kiegészítésnek venni. Amúgy a nagyik is beindultak ruhából. Szóval akkor leltározom a mennyiségeket. 😊 szerencsére van szárítógépem úh amit kimosok az 2-3 óra alatt száraz lesz. De hálózsák meg csak egy van szóval abból kell a kettő mindenképp.
2019. okt. 27. 11:45
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok. Elárulná valaki miért nem volt hasznos a válaszom???
2019. okt. 27. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!