Tudnatok olyan hordozokat ajanlani ami egeszseges es a baba arcal kifele van?
Kizart az a nagyon tekeros atbujos megkotos hordozo, valami egyszerubb kellene olyan csattos.
2 hos babanak
4 hónapos kora előtt én nem mertem csatos hordozót használni. Az igazi hordozós anyukák, élből nem is ajánlják.
Én nem hordoztam sokat, kb heti egyszer..
Viszont az hogy kifelé legyen az arca, azt ne erőltesd. Hamar elfárad a sok ingertől és nem fog tudni hozzád bújni.
Ez hogy a csatos nem jó 6 hónap előtt, valóban létező vélemény, de nem értem.
Nekünk 3 hónaposan a Hordozóházban volt egy hosszú tanácsadás, és ott simán ajánlottak csatost, és be is vált. A hátra tevést csak 4 hónaposan kezdtük el.
Az a lényeg, hogy a baba pozíciója megfelelő-e, ha igen, mindegy, hogy az anya hátán csat és vállpánt van, vagy kendő. Szerintem számtalan előnye van a csatinak, én kendőben legfeljebb rövid sétára mertem kimenni (igaz, tél volt), mert hogy fogom az utca közepén kioldani és visszatenni, ha kell valamiért).
Viszont az arccal kifelé hordozás nem egészséges a babának. Homorít a háta, nyomódnak a kisfiú heréi. Nem a biztonságot jelentő magzati pózban van. Pici babának nem is ad semmi pluszt a kilátás, neki elég ha kipislog oldalra. Nagyobb meg forgatja a fejét és ha hátrakerül, onnantól szuperül lát.
Nincs ilyen
Főleg nem 2 hónaposnak
Kifele fordulva bagyon bagy terhelés kap a homorítás miatt a gerince
Mintha neked mindig hasonfekve ki kelle nyújtott kézzel tartanid magad
Neki 10 p az olyan, mint neked 1,5 h
Eleve az a hordozó ami lehetővé teszi az elől kifelenéző pozíciót nehezen fér össze az egészséges jelzővel. Én nem vagyok ilyen hordozásnáci és egész őszintén le se szarom ki hogy hordoz, nem az én gyerekem. Nekünk egyébként a meitai vált be, pici korától abban hordoztuk felénk nézve majd hátul. Ha viszont ragaszkodsz ehhez a kifele hordozáshoz ám legyen, én az Ergobaby 360 hordozót ajánlom szigorúan újszülőttszűkítővel. Nem nagyon lehet itthon kapni de itt találtam mindkettőt:
Hat akkor inkabb leteszek a kifele hordozasrol.
Amugy nem vagyok nagy hordozos csak gondoltam amig lemegyek a boltba magamra kotom , ugy kenyelmesebb es gyorsabb, meg amugy is nagyon szeret nezelodni amikor felveszem majd kiesik a szeme a bameszkodastol, de lehet ilyen minden baba.
Van karikas hordozom de az az erzesem van mindig , hogy mindjart kiesik a gyerek , ha szoros nem jo ha laza megugyse.
Van egy tepozaras hordozom is ami inkabb a csattoshoz hasonlithato es azt 3,5 kg -tol lehet hasznalni , de csak befele.
2 honapos babanak nem szabad csatost haszbalni. Majd ha ul.
Neki egyenlore rugalmas kendo, amiben biztonsagos es egeszseges vinni.
En is feltem eloszor, de az o erdeket neztem, muszaj voltam betenni. Mindig elaludt rajtam, szeretik a babak nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!