Babakocsival a villamoson hol szabad utazni?
Figyelt kérdés
2018. nov. 4. 00:04
1/8 anonim válasza:
Ahova felfersz. A budapesti villamosokon altalaban van kijelolt hely babakocsinak, de nem kotelezo odatolni, csak a tobbieknek szol, hogy hagyjak uresen a helyet vagy engedjek oda betolni a kocsit.
2/8 anonim válasza:
Elvileg ott kellene, ahol a felhajtható székek vannak. Már ha új villamos.
Gyakorlatilag meg ritka, hogy nem foglalják el. Az meg még ritkább, hogy átadnák a helyet. Volt, hogy az ellenőr szólította fel őket.
Egyébként én még közvetlenül az ajtó mellett szoktam, mert azon az oldalon csak ritkán nyitja, ahol felszállunk, így nem zavarunk ott.
3/8 A kérdező kommentje:
Ugye az ajtón van egy jel, ott szállok fel. A villamoson belül van felmatricázott hely, de van ilyen beugró rész is, ahol ugyan nincs matrica, de szerintem egyértelmű, hogy a kocsi részére van kialakítva. Na most nekem kötelességem a matrica alá állni? Szerintem nem. Van hogy ott állnak mondjuk öten, itt meg elférek, akkor minek állítanék odébb 5 embert??
2018. nov. 6. 09:03
4/8 anonim válasza:
A babakocsis hely nem olyan, mint a dohányzásra kijelölt hely, hogy csak ott szabad dohányozni. Babakocsival bárhol állhatsz. A babakocsis hely a villamoson elsőbbségi hely, azaz ha valaki van ott babakocsi nélkül, annak át kell adnia a helyét a babakocsisnak. Csak sajnos ezt nem sokan teszik meg.
5/8 anonim válasza:
Majdnem.
A kijelölt hely az egyetlen, ahol a társaság garantálja, hogy biztonságban utazhatsz a babakocsival.
Másrészt úgy kell megállni, hogy másokat ne akadályozd.
A ciki mindebben, hogy a többi utas 99 %-ban ezeket figyelmen kívül hagyja és nem segít.
6/8 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem, mert egy 60-as férfi kioktatott, hogy nekem a babakocsival a matricás helyen kell utaznom. Mivel megkértem, hogy álljon arrébb, hogy oda tudjam tenni a kocsit. Nem bunkón kértem. Ő viszont gyökeret eresztett és puffogott, hogy mit képzelek.
2018. nov. 11. 09:09
7/8 anonim válasza:
Ha szabad a matricás, a te érdeked is, hogy ott állj meg. "Jogod" csak ott van rendezkedni, ebben teljesen igaza van.
8/8 A kérdező kommentje:
Ja csak mondjuk kintről pont nem látszik, hogy odabent hol a matrica. De végül is lehet tényleg egyszerűbb az embertömegen áthatolni, mint egy embernek egy lépést tenni, ... Na mindegy.
2018. nov. 11. 15:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!