Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Mei tai-ból melyiket érdesebb...

Mei tai-ból melyiket érdesebb megvenni? Melyiket könnyebb használni? Csattos vagy sima kötős? Néha apa is használná.

Figyelt kérdés

A csattos vagy sima Gremese mei tai a dilemmám, illetve mennyire lehet biztonságosan hátra kötni a babát (1 éves).

Sosem használtam ilyet, így biztos gyakorolni is kéne. Több videót megnéztem, de a csatosnál szimpatikusabb, hogy az egyik válla már benne van a pántba mikor elforgatja hátra, valahogy biztonságosabbnak érzem, hogy ha bármi van ott már fogja a csatt, míg a megkötősnél az egyik kézbe átvenni az egyik pántot, kicsit ilyesztőnek tűnik, nehogy kicsússzon vagy ilyesmi. Lehet túl parázom :)

A csatt mennyire strapabíró? Használtat is érdemes venni?

Tudom azt fogjátok ajánlani, hogy menjek el hordozós klubba, de nem tudom hol van ilyen és igazából nem is folyamatosan hordoznék, hanem csak ha olyan helyre mennénk, hogy sokat kéne bkv-zni.

2018. jún. 29. 12:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nekem ringa fuba van, a nagyobb méret. Sima, nem egyedi. Kb. 15kg-os a kislányom, azt hiszem kb 25kg-ig lehet hasznalni. Azt csatos és mindenhol állítható, ami miatt úgy használod ahogy nektek jó, meg amekkora a gyerek, a pantja kényelmes, nem vág be... Sok előnyét tapasztalom. Azért kérdeztem mennyit szánsz rá, mert ez olyan 20-30 közt van az új. Nem tudom, van-e eladó belőle használtan, de nekem az nagyon bevalt, viszont érdemes előtte felprobalni, mert állítólag nem minden alkatu emberre jo. Próbáltam mas csatosokat is előtte. Ez tűnt a legjobbnak ár érték arányában. Párom is szokta a nagyot vinni vele, ő is szereti (ő vékony magas én alacsony átlagos termetű nő vagyok)

Van róla videó hogy kell osszecsomagolni. (youtubeon) kb akkora lesz úgy, mint egy nagyobb kulacs. (feltekered, osszecsatolod, nekem simán elfer a kisebbik gyerek babakocsijanak az aljában) Volt (van) egy meitaiom is meg egy félcsatos.. hat.. Én inkább nem kotogetek ha nem muszáj, főleg nem akkora gyereket aki már jár, ki kell szedni, aztán fél élet visszatenni. (legalábbis nekem, biztos aki full profi annak ez még se kottyan) Onbu is okes, láttam valaki írta, de én inkább nem azzal kezdenek, szóval nézd meg ezt is és inkább vegyél olyat ami kényelmes meg hoppsz fennvan. ;)

2018. jún. 29. 21:00
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Személyes tapasztalatból én a csatost (vagy más néven SSC-t)javaslom.

Mei tai-t és SSC-t is használtam, igaz a mei tai egy márka nélküli volt, varrónő készítette nekem, a csatos pedig Manduca. Ez utóbbi a párnázottsága, deréktámasza miatt ezerszer kényelmesebb volt mikor már nagyobb volt a lányom.

Könnyebb is le-fel venni, kötözgetni nem kell, így a párodnak is egyszerűbb a használata.

Én felvételkor nem fordítgattam hátra, hanem derékon megkötöttem, vagy becsatoltam hordozótól függően, majd hátralendítettem a gyereket, szerintem ez sokkal egyszerűbb, de mindenkinek más technika válik be.

2018. jún. 29. 21:53
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget mindenképpen a csatos a szimpibb nekem is az tűnik egyszerűbben használhatónak.
2018. jún. 30. 05:17
 14/15 anonim ***** válasza:
A gremese meitai és csatos szerintem pont ugyanolyan kicsire hajtható össze, súlyban nem éreztem különbséget.
2018. júl. 1. 22:10
 15/15 A kérdező kommentje:
Csatos liliputit vettem. Nem olyan bonyolult, nagyon praktikus.
2018. júl. 17. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!