Azt mondta a párom, hogy nem vehetek rózsaszín babakocsit, mert ő is fogja tolni a kicsit. Szerintetek igaza van? Miért lenne égő rózsaszín babakocsit tolni lányos apukaként?
Maga a gondolat menete gáz, hogy azért nem jó a rózsaszín babakocsi, mert hogy néz már ki, hogy férfiként egy rózsaszín kocsit tol.
Szóval egy olyan színt kellene találni, ami mindkettőtöknek tetszik.
Annyiban jobb az uniszex szín, hogy ha legközelebb fiatok lesz, akkor nem kell lecserélni a rózsaszín babakocsit fiús színre, hanem használhatjátok tovább nyugodtan.
Amúgy nőként és anyaként szinte már hányingerem van "a rózsaszín babakocsiban tolom a rózsaszínbe öltöztetett babám és mellettem jön a nagyobb totál rózsaszínben" jelenségtől.
Én teljesen megértem a férjed. Nevetseges egy pasi rózsaszín babakocsival.
Meg az is benne lehet, hogy fiút szeretett volna és nem akarja, hogy messziről lássa mindenki, hogy lánya van.
Nem számít, mi mit gondolunk arról, hogy milyen színeket milyen nemű emberek használhatnak, csak az számít, hogy mindketten használjátok majd.
Vagyis egy 2-3 évig használandó tárgyat vennétek, ami csak neked tetszik, neki pedig nem. Mindegy, mi miatt nem szeretné, nem szeretné és kész. Olyan, mintha megvennél egyedül egy kanapét, ami szerinte rendkívül ronda. És mindennap azt nézné.
A nővérem amúgy megbánta, hogy rózsaszínt vett, mert jó lett volna a második gyereknél is (jó állapotban volt), de fiú lett és nem akart neki rózsaszínt használni.
Kedves Kérdező!
Én a helyedben nem venném meg,és díjaznám a párod őszinteségét(hogy nem akarja benne tolni).Ne akard elérni, hogy a gyereked apja, csak akkor vigye babakocsistól a gyereket valahova amikor nagyon muszáj.
Ő már most megmondta,hogy neki nem tetszik nem akarja benne tolni,ennek ellenére ha te megvennéd, attól nem fog tetszeni neki, és mindenféle ürügyeket ,kifogásokat fog kitalálni, hogy ne kelljen nélküled babakocsizni.
És ezt majd főleg akkor fogod érezni,hogy milyen fontos,hogy napi fél-1 órát apa babakocsizzon a gyerekkel,amikor ölni tudnál azért a pici időért amikor gyerek nélkül lehetsz(és,utoléred magad a házimunkával,főzéssel,esetleg fürdesz,szőrtelenítesz,hajat mosol vagy csak hallgatod a csendet).
Olyan kocsit vegyél, amit a párod szívesen használ.
Egy 17 hónapos,örökmozgó kisfiú anyukája
Nekem a rózsaszín babakocsi nagyon sok. Sosem értettem miért kell a kislányt csak rózsaszínbe, kisfiút pedig csak kékbe öltöztetni/ilyen színű cuccokat vásárolni. Annyi szép szín van még...
Egyébként egyéni döntés, de ha a párodnak nem tetszik, akkor szerintem gondold át.
Feketét sem vennék soha, tudom most nagy divat lett, de engem leginkább egy kis koporsóra emlékeztet.
Nem tetszik neki ez a szín és kész, nem kell ezt túlragozni. Olyat vegyetek, ami mindkettőtöknek tetszik. A babának hóttmindegy, hogy "fiús" vagy "lányos" színű-e a kocsija.
A miénk zöld, ez mindkettőnknek tetszett, de amúgy is ezt vettük volna meg, mert utolsó darab volt abból, amilyen fajtát akartunk.
A csatos hordozónkat viszont csináltattuk, és lehetett választani sokféle színből. Nekem tetszett a baglyos mintás, az egyszínű neonzöld és az egyszínű piros. A férjemnek a fekete, a terepmintás és a piros. Így pirosat csináltattunk. Ő nem szeretett volna baglyossal a hátán mászkálni, én meg terepmintással nem akartam közlekedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!