Milyen gyerekülést vegyünk, noname isofixes vagy márkásabb nem isofixes?
Aztán milyen ülés az utolsó, amibe egy 4 éves gyereket be tudsz kötni háttal és egy átlag autóba be is fér? Mondanál példákat?
Én is olvastam ezt a tanácsot de megoldást nem találtam rá, úgyhogy most vettünk Römer Duo plust. Isofix rögzítés sikerült, tényleg sokkal stabilabb így. De lehet, hogy övvel is bekötöm, az a tuti. ADAC teszten jól szerepelt, azért választottuk.
Ja ne várd, hogy nyújtott lábbal üljön a gyerek :D
Teljesen kényelmes törökülésben, vagy felhúzott lábakkal, vagy oldalra kitett lábakkal, vagy a háttámlára támasztott lábakkal. Sokkal kényelmesebb így egy 6 órás út, mintha egy menetiránynak megegyezően kötött ülésből lógnának a gyerek lábai a semmibe. És az anyósülésen is el lehet férni. De nem foglak tudni meggyőzni tudom.
"Vagy isofixxel vagy övvel kötünk be egy ülést, mindhettőt használni nem tuti dolog, hanem hülyeség."
Már miért lenne hülyeség?
Még a Top Tether rögzítő pánt vásárlásán is gondolkodom. Ezt az ülést övvel, isofixszel és kiegészítésnek top tetherrel is lehet rögzíteni és szerencsére az autónk is tudja mindegyiket. Akkor miért baj ha használjuk?
Mert vagy isofix vagy öv. Ha van top tether lehetőség, akkor viszont élj vele, most hirtelen nem találom a videót hogy miért, de délután megkeresem és belinkelem.
Egy Axkid minikidben 128as ruhaméretig vígan elfér a gyerek, és az anyósülésen is elfér egy 180as felnőtt ( magasabb ismerősünk nincs :D)
Römer max way 122es ruhaméretig passzol, kicsit több helyet foglal, mint a minikid, de meg mindig nem vészes. Na de a BeSafe izi plus tényleg halál hely szempontjából. Ezek 25 kg-ig jók.
18kg-s vagy 105 centis ülések:
Mind az 5 féle Cybex sirona
GB vaya
Römer maxfix II
Römer dualfix
Diono radian 5
Recaro zero
Joie i-anchor
Joie spin 360
Concord reverso
Nachfolger HY5
Maxi cosi 2wayperarl
Meg van még BeSafe 18kg-ig vagy 105 centiig több féle, de szók inkább tényleg nagyobb autóba.
Ezaz. És bocsi, nem 45, hanem 55cm az a bizonyos távolság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!