Gyerekülés (9-18kg) hogyan akadályozható meg, hogy előre bukjon a gyerek feje?
Ezen én is sokat aggódtam.
Nekünk most Cybex Juno 2 Fix ülésünk van (9-18kg), és nagyon jól dönthető, ami a fejét a helyére billenti szépen. Akár menet közben is lehet dönteni.
Egyébként a nagyobbaknak való (15-36kg) Cybex ülésekben már van egy külön billentős fejtámla rész pont emiatt.
Ezen a videón nagyon jól látszik, mekkora a különbség balesetnél:
A gyereknek az a legbiztonsagosabb, ha 3-4 eves korig menetiranynak hattal utazik. Ilyenkor, nagyobb fekezes vagy baleset eseten a gyerek feje az ulesbe simul, es a fekezes/becsapodas ereje elnyelodik, es igy a gyerek gerince nem serul. Ha menetiranynak van bekotve, akkor a jol ismert ostorcsapas jelenseg egy nagyobb fekezes eseten is hatalmas problemat okozhat, nem kell feltetlenul baleset hozza.
Hatrafele bekotheto ulesnel is van olyan, ami dontheto, es igy kenyelmesen aludhat a gyerek.
Pl: [link]
Én rendeltem egy “fejtartót”, ami ùgy néz ki, hogy gumira rá van varrva egy puha textilpánt, ez a pánt van a homlokára hùzva, a gumis rész az ülés fejtartò részén körbevezetve.
Hát nem tudom mennyire érthetô:)))
De nagyon szuper! Elôtte én is mindig fogtam a fejét, tartottam a homlokát, minden piros lámpànàl, fékezésnél elôrebukott.
Egyszerû és nagyszerû megoldás.
Utolsó!
Nekem is elküldenéd?
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!