Milyen szempontokat kell nézni babakocsinál? Az olcsó is jó? Vagy a használt?
A saját igényeidet kell nézni.
Kell-e emeletre cipelned, kicsi csomagtartó, lift, útviszonyok...
Kell-e emeletre cipelni?
Mennyit használjátok?
Milyen terepen éltek?
Mekkora az autó csomagtartója?
Ha normális üzletbe mész,kapsz segítséget az eladókotól a választásnál.
Én mindenképpen új babakocsit vennék.
Kényelmese elfér-e a baba, könnyen irányítható-e, könnyű-e vele forogni, ha cipelned kell /pl. fel a lépcsőn/ milyen nehéz, jó-e a rúgózása, állítható-e a karja.... legalább is én ezeket nézném.
Nekünk két kocsink van: az egyik 160 ezer ft volt, a másik 58 ezer. Nem gondoltam volna, de nekünk az olcsobb vált be. Úgy érzem, a drágánál csak a márkát vettem meg... az olcsóbbnak jobb a rúgózása, szélesebb, nagyobbak a kerekei is.
Milyen a kereke? / A miénknek lapos pl a gumija és csúszik a bolt padlókon.. Elforog..
Hova és milyen könnyen tudsz pakolni? / Mózeskosártól is hozzáférsz-e kényelmesen vagy csak akkor ha az utazó kocsit rakod a vázra?
Tudod-e variálni, hosszabb távon is tudod-e használni? / Mi használtan vettünk egy Hauck kocsit, amihez van kocsiba tehető ülés, mózeskosár és sport babakocsi rész is. Így biztosan sokáig használhatjuk - 35 ezer volt használtan :D
Amúgy a használtak is jók, ha belegondolsz, túl sok kárt nem lehet tenni egy kocsiban, főleg hogy csak pár évig használják általában az emberek (mózes kosarat 1 évig se...)
Szerintem akkor lehet rossz egy használt, ha a tulajdonos egész nap úton volt a babával, nem járdán hanem salakban és kátyúkban tolta folyamatosan és elgyengült a kerék része, kotyog vagy valami. Más esetekben mosható a textil.
Sok szempontot kell figyelembe venni. A Te igényeidnek megfelelően. Ezt sokan írták előttem és lényeges dolgok.
Többek között személyes tapasztalat alapján merem mondani, hogy jó a használt is, de csakis személyes átvétellel és jól átnézve! Én kb. 6 babakocsit vettem postával, nem tudtam személyesen átvenni, és rendszerint átvágtak! Mint megtudtam nem én vagyok a szerencsétlen, hanem ez rendszeres már, épp tegnap panaszkodott egy anyuka, hogy megint átverték. Olcsóban is van jó, de nagyon tudni kell melyik típus. Én nekem van egy 5000ft-ért vásárolt most már sport babakocsi, ami nem mai darab, de szépen megy, könnyű tolni és könnyű. Az előtte lévő babakocsim márkás és használtam vettem negyed áron személyesen és a mai napig szuper. Ha kiváncsi vagy a típusokra és a véleményeimre még, írj privátot és szívesen segítek, hogy ne ess abba a hibákba bele amibe én estem bele. Sok időm és pénzem ment rá. :(
Sziasztok.
Nekünk az esernyőszerűen összecsukható vált be.
Először fapadosnak tűnt nekem, de hamar rájöttem, hogy jó volt a feleségemre hallgatni ebben is :)
Ez az összecsukható típus biztosította a legnagyobb szabadságot. Fel lehetett vele szállni mindenféle járműre, mint busz, villamos, sőt, még repülőn is fel tudtuk adni poggyászként. A saját és ismerőseink autójába is pikk-pakk befért.
Gondold meg, hogy a gyerek alapvetően tud járni, bárhová el lehet velük menni, viszont random elfáradnak, és akkor mint mentőöv jól jött a babakocsi.
Használt vagy új? Ha ugyanazt olcsóbban megkapod, akkor jó a használt, de ahogy más is írta az átvágás miatt én csak személyesen venném át, megnézés után.
Sok sikert, remélem segítettem!
4 éve amikor aktuális lett a dolog, egy Baby Design 3in1 babakocsit vettünk, sajnos csak az fért bele a keretbe. Ha ma vennék, akkor is csak márkás, kicsit drágább kocsit vennék, ha később kell megvennem, mert spórolni kell még rá.
Inkább vennék egy jó tesztet elért, de drágább hordozót, amit a vázra lehet tenni és egy olyan kocsit aminek vízszintesig lehet dönteni a támláját, mert szerintem ezt használja ki igazán jól az ember. A mózesnek már nem sok értelmét látom.
Nekem ezek lennének fontosak:
-kerék mérete, illetve, hogy pumpálni kell-e vagy tömör? Az utóbbi egy jó rugózású babakocsival sokkal jobb, mert nem kap defektet az ember lépten-nyomon.
- egy kézzel is tolható, tehát ne két tolókarja legyen. Ezt sokkal könnyebb irányítani, főleg, ha majd lesz, vagy már van kistesó. Illetve nekem kutyasétáltatásnál is jól jött.
- levehető, de minimum félrehajtható karfa/tálca
- normális méretű kosár legyen alul
- a kupolája előredönthető legyen.
- egy kézzel összecsukható
A számomra majdnem ideális babakocsi a Chicco Cortina. Használtan csíptem el és imádom, a fenti kritériumoknak mind megfelel! Mondjuk nem árt ha kombi kocsija van az embernek (októberig az volt), de még a kicsi swiftembe is befér. :)
Szerintem tökéletes kocsikat lehet elcsípni használtan is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!