Babakocsit szeretnék venni! Tudnátok segíteni, hogy milyet érdemes néznem? Szempontjaim: lapra csukható multis, tömör és nagy kerekekkel (4db bolygós), mindkét irányba feltehető feltétek, könnyű legyen, és minőségi, tartós anyagból készült.
Pont a mamakiddies szarját cseréltem mamas&papas-ra 8 hónap után, és átkozom magam, hogy ~80 ezret fizettem egy játékbabakocsira, aminek a sportrésze egy vicc kategória. Alacsony háttámla (8 hónaposan a gyerek feje már a kupolán pihent, ha az hátra volt hajtva), a kupola xs méret egy armadillohoz képest, nem védi a gyereket, nincs kukucskálóablak, kicsi az ülésmélység, ehhez képest elszabott a biztonsági öv, a legkisebbre állítva is kieshet a gyerek.
Hogy lapra csukható?
Melyik világban?
Azt arra használják, ha valami az ülőrésszel együtt hajtható fêlbe.
Inkább átlagon aluli méretű lehet az a 2 éves, akit még mindig hátrafelé tologatsz és a normálnál nettó ~10 centivel kisebb háttámlán is elfér. 47 centis a háttámla és 42-nél már a felgyűrődött kupola van (ez is annyira amatőr megoldás, minőségi kocsinál ügyelnek arra, hogy a kupola ne az ülésre harmónikázzon összecsukva, hanem az ülés mögé, hogy ne lógjon a gyerek fejére), ehhez képest egy 74-80 centi magas normál alkatú gyerek felsőteste 40-42 centi körül van, míg egy 86-92 méretet hordó 1,5-2 éves már nem csak a kupolába lóg, de a háttámláról is lelóg.
Cybex, Mamas&papas, Abc Design... mind nagyobb (55-60 centi háttámlás, súlyra viszont nem nagyobb és kisebbre csukható), normálisan használható kocsikat gyárt.
Ennyi? :)
Pont ma láttam egy 1,5-2 közötti vékony magas kisfiút a premium baby-ben. Szegény, mint majom a köszörűkövön. Fél feneke lelógott, feje felül kilógott. Szép látvány volt. :)
Na hát kösz az élvezetes olvasmányt csajok, de kár minden sz...n összeveszni :P Kinek a pap, kinek a papné ;)
Mammas and Pappas nem, mert túlárazott és kiskerekű.
Mammakiddies nem, mert a létező legkisebb az első kereke és valóban elég gyenge minőség, barátnőm is megvette, mondván hogy neki jó a kis kerék is, egy sima járdára léptetéskor elhajlott a váza, azóta se lehet használni a 170e-s babakocsit. Szuper ha valakinél beválik, de több rossz tapasztalatot is hallottam első kézből, és ugye a lényeg, hogy kiemeltem, hogy nagy kerekűt keresek, mivel az utcánkban nincs betonút... ennek pedig a legkisebb a kereke a piacon kapható kocsik közül. Így sajnos ez a két márka nem játszik.
A bergonos kocsi tetszik, köszi a tippet, esetleg még valami/valaki?
Touragoo-ról van vélemény? Vagy valami más márkáról? Nem ragaszkodom a nagy nevekhez, csak bevált, jó minőségű kocsi legyen NAGY kerekekkel :P :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!