Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Ki milyen hordozót, hordozóken...

Ki milyen hordozót, hordozókendőt használ?

Figyelt kérdés
2016. márc. 12. 18:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
20%
en csak nagyon alkalmi jelleggel hasznaltam kengurut(tudom h nem egeszseges) de nem szerette a babam mert o nezelodni szeret. pedig abban aranylag tudta forgatni a fejet. egyebkent remesen mutat mikor egy 1,5-2 evest akinek mar reg setalnia kellene az anyja mellett belepasziroznak egy hordozoba fuggetlen attol hogy az egeszseges e neki vagy sem. ujszulotteknek a hordozo kendo jo, de ha azt szeretned h kesobb megmaradjon a babakocsiba akkor szoktasd abba...ha az a cel hogy hordozd vegig szamolhatsz azzal hogy esetleg 1,5-2 evesen is még cipelheted.
2016. márc. 12. 20:27
 2/14 anonim ***** válasza:
71%

1. válaszolón látszik, hogy olyanba szól bele okoskodva amihez nem ért, nem tapasztalta...

Kérdező, én a lányom születésétől 4-5 hónapos koráig használtam sima vászonkendőt (nem rugalmast).

Utána mei tai-t varrattam, mert már elkezdtem háton hordani és kendővel nem ment jól a felkötés, a mei tai pedig nagyon egyszerű.

Majd kb. 10-11 hónapos korától kezdtem el használni egy Manduca csatost.

Most 3 éves a lányom és bizony, ha hosszabb erdei túrákra megyünk, akkor viszem magammal és ha elfárad felveszem a hátamra.

Nem, soha nem volt olyan, hogy inkább a hátamon akart jönni, nem pedig gyalog.

Soha nem használtunk babakocsit, csak hordoztam, nagyon örülök neki, hogy ezt választottam, imádtam és a lányom is imádta.

2016. márc. 12. 20:54
 3/14 anonim ***** válasza:

Márkára vagy kíváncsi vagy egyéb dolog érdekel?

Nekem vannak itthon karikás kendőim, mindig volt 1-2 csatos és most van egy onbu is.

Mi vettünk egy hiperszuper babakocsit, amiben a lányom nem maradt meg, aztán a hasfájása miatt magamra kötöztem. Babakocsi áll a kamrában, a kendők pedig elszaporodtak itthon az elmúlt másfél év alatt (20 hónapos a gyerek).

fb-n keresd meg a Babahordozás kérdések és válaszok csoportot, segítenek.

2016. márc. 12. 21:55
 4/14 anonim ***** válasza:
17%
Kenguru, mi más...
2016. márc. 12. 22:15
 5/14 anonim ***** válasza:
0%
hat nekem ket ismerosom.van aki hordoz...mindketto 2 evese 10 perc iutan mar kereckedik fel az egyik ferden tartja a fejet csaj eskudozik h nem a hordozotol de abban is ferden.vana feje ahogy ra csatolja a fejtaeto reszt (nem kenguru) de persze ne legyen igazam
2016. márc. 13. 06:41
 6/14 anonim ***** válasza:
0%
*fejvedo
2016. márc. 13. 06:42
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Hosszúkendőt használ(t)unk az ülni nem tudó babánál, utána csatos hordozót (véletlenül se kengurut!). Kiegészítésként néha karikás kendőt. Babakocsi is van, de azt inkább a mamák használják, mert ők nem tudnak és nem is akarnak kötözgetni. A kicsi nem tiltakozik még semmi ellen, a nagy meg szeret akár háton lenni, akár babakocsiban utazni. Amúgy #1, nyílván van saját lába a két évesnek amin el tud jönni a sarki boltig meg vissza, vagy akár jöhet a kismotoron is, de mondjuk egy 8 kilométeres erdei kutyasétáltatásra azért még nem fog a saját lábán jönni. Kinek mi a praktikus. Én mondjuk viszeketek azoktól az anyukáktól akik a hatalmas babakocsival bemennek a kisboltba és alig férnek el a sorok között.
2016. márc. 13. 08:03
 8/14 anonim ***** válasza:
5. válaszoló! Lehetséges, hogy a hordozástól van ez a fejferdéntartás, de kizárólag akkor, ha helytelenül kötötte fel. Ha ez egy csatos vagy mai-tei vagy vamai hasonló hordozó, akkor viszont elég nehéz annyira bénán felkötni, hogy ez ilyen kárt okozzon. Egészséges gyereket nem lehet betegre hordozni még kifelé kenguruban sem. Úgyhogy valószínűleg igaza van a hölgynek, nem ettől tartja ferdén a fejét a gyermek. Gondolom volt gyógytornásznál vagy ortopédusnál. A hordozás még inkább egészséges, mint a babakocsi testileg, és a kötődés szempontjából is.
2016. márc. 13. 09:52
 9/14 anonim ***** válasza:
0%

nem volt ortopédusnál, mert szerinte teljesen normálisan tartja a fejét (holott több anyuka ismerősünk is rákérdezett egymástól független tehát nem én találom ki). Ő elhatározta hogy a kötődő nevelés híve lesz, ennek keretében magára köti, és óránként legalább mellre teszi a 2 évesét.

Én azt mondom, minden szempontból a legjobb a babakocsi: könnyebben tud benne mozogni, nem kell cipelni, jobban fel lehet öltöztetni, ki lát belőle és nem szokja meg hogy állandóan ölben van. De ez már tényleg off. bocs.

2016. márc. 13. 09:57
 10/14 anonim ***** válasza:
Az nagyjából mindegy, hogy te mit gondolsz, attól még a valóság más.
2016. márc. 13. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!