Az első fulladásveszélyes. A második az valamilyen karikás hordozó. Nem karikás kendő, mert nem kendőanyag, ha jól látom.
A harmadikat pedig rugalmas kendőnek nézem, ami totyogónak elég furcsa választás.
Inkább vegyél egy jó karikás kendőt! Kb. 6ezer forinttól indulnak felfelé használtan.
Ezeket az erszényeket én hülyeségnek tartom.
A rugalmas kendő jó, de kb. 1-2-3 hónapos koráig max 5kg-ig, utána nem kényelmes, elállítódik, átrendeződik, a baba is szeret fészkelődni már - nem való nagyobb babának.
Az enyémeket jszülött és 1 hós koruk között abban hordtam, de nyári fiamnak nagyon meleg volt.
1 hónapos koruk után mei taiban hordoztam őket, illetve tépőzáras marsupiban, az sokáig ki lett használva és nem is kényelmetlenek nekem sem, a gyerekek is imádták.
A háti hordozó a következő lépcső, aki még akarja hordozni 8-9 hónap után is.
Szóval ez az erszény sehogyan sehova nem való szerintem, csak pénzkidobás.
Én nem vennék kendőt az e-bayről. Ezek feltűnően olcsók. Inkább vegyél a bababoltban egy biopamut kendőt, az a hordozós kor végéig jó. Igaz, hogy azok sokkal drágábbak, mint amit linkeltél. Ezek rossz anyagból vannak, nem tartanak sehol, többet árt a babának és neked, mint használ. Itt egy magyar eladó, a Little Frog szuper minőségű és az ára is jó + újszülött kortól használható:
A Babahordozás kérdések-válaszok facebook csoportban tudsz tájékozódni a hordozásról, érdemes belépni, sok hasznos tanáccsal el tudnak látni. Illetve vannak olyan facebook csoportok, amelyekben kendőket és más hordozóeszközöket lehet venni.
Amiket belinkeltél - amint azt már előttem is elmondtál - nem ajánlott hordozók, kivéve a harmadik, az egy rugalmas kendő. Csak azt meg nem lehet sokáig kihasználni. Fektetve hordozni nem szabad, mert fulladásveszélyes, a baba feje a mellkasára csuklik, és ő még nem tudja onnan úgy átpozicionálni magát, hogy kapjon rendesen levegőt. A második eszköz pedig nem kendőanyag - ami szakadásveszélyes - ráadásul ahogy a kialakítását meg a kötési módot nézem, a hordozó személy számára is piszok kényelmetlen lehet.
Az, amit az egyik válaszoló belinkelt - Little Frog karikás kendő - egy nagyon jó választás, ráadásul személyesen ismerem is az eladót, megbízható. Úgyhogy bátran vedd fel vele a kapcsolatot. Jó hordozást! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!