Ajánlanátok nekem hordozókendőt?
3 hónapos lesz a fiam, babakocsiban sír. 2 héten keresztül amit lehetett kipróbáltam, feladtam. (Nem fázik, nem éhes, nem álmos) egyébként amint felveszem és elindulok vele ölben egyből megszűnik minden probléma ezért erre gondoltam.
A fejét tartja de nem stabilan, néha hátraejti.
Egy hónapja volt 5,4 kg, szerintem simán van 6 kg felett most. Legalább 6-7 hónapos koráig hordoznám, utána ha tud ülni csak jó lesz a babakocsi megint, legalábbis remélem.
Jó lenne, ha nem lenne túl bonyolult a megkötése.
Árban nem tudom hogy mozognak, nagyon sokat nem szeretnék költeni rá.
Rendelni szeretnék, megköszönném, ha linkelne is valaki egyet nekem.
Köszönöm ha válaszol valaki!
Én ennyi idősen már mei tai szerűben hordoztam őket.
Nézz szét használtak között, főleg ha rövid időre kellenek. Az enyémet pl. bátran el merném adni, annyira strapabíró volt 2 gyereken keresztül is 9-9 hónapig folyamatosan hordozva, de még várja a 3.-at is :)
Nekem Marsupi-m van, az tépőzáras.
Kendőben rugalmas liliputi, de az 5-6kg-nál már baromi kényelmetlen. Rugózik benne a gyerek, hiába húzom meg.
Köszönöm a válaszokat! A linkelt oldalon sok jó információ van, egy mei tai-t nézegetek. Azt írja ennek egyszerűbb a megkötése, hát azért itt is lenne mit gyakorolni. :)
De jó lenne ki is próbálni viszont nem tudok róla, hogy lenne hordozós klub vagy micsoda. Megpróbálok keresgélni ebben az irányban.
Szia!
Szövött, karikás kendőt érdemes vásárolni, ha nem szeretnél a kötözéssel "kínlódni", a mei-tai nem annyira jó, mert a terpesze fix, nem a baba lábához igazodik, azaz a helyes csípő tartást nem tudod neki biztosítani. A karikást pedig akár elöl, csípőn, és háton is tudod használni, ha megszereted a hordozást. Van még egy azaz két opció is, pl. a Close hordozó, ami kb 9 kg-ig használható, vagy az a fajta hordozó, ami két karikából áll, és azt veszed kétszer fel, egyiket az egyik válladon keresztbe mint egy táskát, és a másikat is, és ebbe teszed a babát. Ezt azért nem ajánlom jó szívvel, mert nem tudod megfelelően meghúzni a kendőt, mindig úgy fogod érezni, mint ha lógna rajtad a baba. Amúgy még tudnám neked ajánlani a Beli-buba hordozó iskolát, www.beli-buba.hu
,vagy a hordozóház oldalát, ahol minden kérdésedre választ kapsz. Ott tényleg minden kendő, hordozó, és egyéb baba hordozásra alkalmas eszközt megismerhetsz. A rugalmas kendőt ne vásárold meg, ha már 6 kg felett van a gyermeked, hiszen csak 7 8 kg-ig ajánlott benne hordozni, ugyan is azért rugalmas, mert megnyúlik, és ahogy előttem írták, "rugózik" benne a bébi, és se te, se a baba nem fogjátok kényelmesnek érezni. Kérlek még azt írd meg, hogy az ország melyik pontján élsz, hogy segíthessek abban, hogy hordozós klubot találj.
Nyíregyházi vagyok. Néztem egyet itt de ahogy kattintottam az oldalra azt írják már nem működik.
Vettem egy mei tait végül de nem is tudom, bizonytalannak érzem. Nem tudom, hogy a hordozás szokatlan neki vagy a mei tai kényelmetlen de úgy érzem az utóbbi, bár én is béna vagyok azt elismerem a megkötéssel néha. Szóval lehet másik jobb lenne.
Nagyon hordozás mániás vagyok, de azért próbáld meg a gyerkőcöt hasra fektetni a babakocsiban, ha teljesen vízszintesre lenyitható fajta. A nagyobbik gyerekem valszeg ezért nem akart babakocsizni, mert ő hason aludt, feküdt egész nap, és fura lehetett neki hanyadt a kocsiban. A kicsi is hason fekődt benne, amíg nem tudott önállóan ülni.
Egyébként nekem a legeslegjobban a Wrapsody/Gipsy Mama kendők jöttek be. Nem túl drága, nyáron szellős, hihetetlenől erős anyag a látszat ellenére! Szerintem nagyon könnyű vele kötni, és én még a 20 kilós nagyobbat is cipelem benne néha - ha engedi :-) Télen én kabát alatt vittem a gyerkőcöket hordozós kabátban (magam varrtam, rém egyszerű :-D ), úgyhogy a szellőssége nem volt gond.
Végigpróbáltam a Nandu, Liliputi, JPMBB, Didymos, Wrapsody (nem a rugalmas, és nem is a pancsolós, hanem a sima szövött) kendőket, és ez utóbbi vált be a legjobban.
Karikás kendőt így utólag csak újszülötthöz ajánlanék, hacsak nem kizárólag rövid távú hordozás a cél, mert egy 6-8 kilós gyerek hosszú távon már eléggé megviseli féloldalasan a te gerincedet. Háton batyu, vgy valami egyéb háti kötés elég kényelmes szokott lenni hosszú távon is ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!