Ti milyen hordozókendőt ajánlanátok télire?
Szia:)!
Újszülöttet is hordozhatsz szövött kendőben, sőt:). MIután nekik a legfontosabb, hogy s kendő szépen szorosan támogassa a gerincüket és biztosítsa a megfelelő láb- csípő tartást, a legjobb egy szövött kendő, amely nem "nyúlik", precizen köthető.
linkelek Neked erről cikkeket:):
Nem utolsó sorban a szövött kendőt akár tipegő korig maximálisan ki tudjátok majd használni, míg a rugalmas kendőket csak bizonyos súlyhatárig.
A hidegben pedig, főleg picurkáknál a legjobb, ha "együtt" öltöztök, azaz hordozós kabátot veszel magatokra. Ebben teljesülhet, hogy csak minimális réteg legyen a baba és közötted, valamint a Te folyamatos 36 fokos testhőd a lehető legjobb fűtés a babának. A kabát alá, és egyáltalán a hordozáshoz hidegben a babára a legjobb ha vékony polár vagy más meleg kezeslábast adsz, ezzel is segítve, hogy minél pontosabban tudjad kötni, semmi ne akadályozzon a helyes testtartás megteremtésében.
Cikk a téli horodzásról:
Hordozós kabátot egy ügyes varrónő tud Neked varrni:).
Szia. A legjobb választás, ami a teljes hordozós kort kiszolgálja, mindig a szövött kendő. Első kendőre, ha nincs tapasztalatod, mindig keresztsávoly, lehetőleg széltében csíkos pamut kendőt érdemes vásárolni, mert azzal a legkönnyebb a babát magadra kötni (didymos, storschenwiege, hoppediz, girasol, natibaby, stb - árkategóriában kb csökkenő a csíkos kendőik ára).
Ha bármilyen kendőt használsz, azt ne úgy képzeld el, hogy aláöltözteted anorákba a babát. A kendő alatt normál napali öltözetben van, harisnya, rajta nadrág vagy csalá lábszármelegítő, egy body és pulcsi, a kabát efölé kerül. Mivel a babád pici, így be fog férni a terheskabátod alá, amit rá tudsz zippzározni ;)
HA rugalmas kendőben gondolkodsz, esetleg már meg is vetted, akkor még kevesebb ruhára lesz szükség, hiszen az 3 rétegben fedi az ő testét.
És azt se felejtsd el, hogy a másik oldalról a testetek között lesz vagy 38 fok, ami neki bőven elegendő ;)
a "linkelős" vagyok:).
Merre laksz? Tudnánk esetleg neked keresni horodzós klubot a környéketeken, ahol több kendőt is megtapogathatsz, a hossz is be tudnád "lőni":).
Az előző válaszoló nagyon jól írta, kicsi babához egy rétegű kötés javasolt, ehhez még Férjednek is elég lesz egy 4 m körüli kendő:).
A Nanduval érdemes vigyázni és csak próba után vásárolni, mert elég nagy a "szórás" kötési tulajdonságok tekintetében, de ha kifogy egy "jó szériásat", akkor teljesen megfelelő babahordozáshoz:).
Kezdőként, picike babával viszont ennél vékonyabb, könnyebben kezelhető kendőt ajánlanék, mindenképpen használtat, amit már "betört"ek, nem Neked kell bajlódni a puhításával. A mamami piacterén találsz kendőt, vagy mint fentebb említettem, hordozós klubban érdemes kérdezősködni:).
HOgy márkát írjak, a Didymosnak a standard csíkos kendőivel nem nagyon lehet melléfogni, a csíkos jó mert segít a sávonkénti meghúzásban, és a különmőző alsó/felső szegés is segíthet a kötések megtanulásában:).
Én vagyok, aki linkelt és kérdezte, hol éltek:), én is szegedről:)!
Szegeden van a Csimpajkó Babahordozó KLub
legközelebb november 5- én lesz találka 10től az alsóvárosi kultúrházban, gyere el és válaszolunk minden kérdésedre:)!
Tapizhatsz soksok kendőt, megnézzük a hosszt is:).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!