Karikás kendőről lenne pár kérdésem?
Többször is olvastam már itt, hogy nem érdemes a Nansu karikás lendőit megvenni, bármilyen jó is az áruk. De mi a baj velük pontosan? Miben tud egy ilyen kendő rossz lenni?
Előfordulhat olyan, hogy túl nagy a kendő? (én nagyon kicsi és vékony vagyok). Minden karikás kendővel lehet háton is hordozni?
Közel 4 hónapos lányom van, eddig csak egy rugalmas hordozókendőnk volt. Kezdetben még nem mertem belerakni, meg hát nyár közepén született, brutális volt így is a kánikula, nem akartam így magamra kötni, hogy még melegebb legyen neki. Másfél hónapja kezdtem próbálgatni, nem igazán volt oda érte, de most úgy tűnik, megszereti, ma már egy rövid sétára el tudtunk menni kendővel :) Erősen gondolkodom egy karikás kendőn, jóval egyszerűbbnek tűnik, de nem tudom, vajon szeretni fogja-e a lányom. Én nagyon szeretném hordozni, de természetesen nem erőszakolom rá, ha ő nem akarja.
A karikás kendő elsődleges profilja a csípőn hordozás, újszülöttet szoktak előre kötni benne, hátra is lehet ha nagyon akarod, de nem igazán arra való.
A Nanduval régen az volt a baj, hogy a minősége szériánként változott, ki kellett fogni a jót, de voltak stibte használhatatlanok is. A karikája pedig totális tévedésként szögletes keresztmetszerű volt, ami szinte lehetetlenné tette a rendes meghúzást. Ezek azért mostanság már megváltoztak, sokkal jobb minőségű a Nandu. De ár-érték arányban pl. egy LittleFrog sokkal jobb.
Pont a little frogot nézegettem, ha veszek, akkor szerintem olyat fogok.
Szerinted nagyobb babának is megéri megvenni, vagy nézzek inkább más után?
Köszi, közben megnézegettük több oldalon, és a mei tai mellett döntöttünk mi is :) Még egy-két hónapig jó a rugalmas kendő, aztán veszünk egy olyat, jobban ki tudjuk majd használni.
Köszönöm az infókat :)
Szia! Azért ne vesd el a karikást sem. Van abban is méret, rövidebb-hosszabb, sőt, egy régi használt kendőből is lehet prímán varrni - nekem is olyan van, egy Storchenwiege kendő lett elfelezve.
Nekem borzasztó jó szolgálatot tett/tesz a karikás, ha csak fel kell kapni pár percre a gyereket, pl ha autóval mész boltba, és nem akarod/bírod egy kézzel a csípődön ülve tartani amíg bedobálod a kosárba azt a pár cuccot amire szükséged van, ad egy jó segítséget. Vagy pl amikor letehetetlen-nyűgös, kíváncsi, mit csinálsz a konyhapulton időtlen idők óta, olyankor is fel szoktam kanyarítani magamra, teregetni, főzni így lehet együtt vele. Vagy ha kiszaladok hűvösebb időben az udvarra, és nem akarom felöltöztetni, akkor karikás kendőbe bedobom, a megmaradó darabbal betakarom, kibírja amíg teszek a tűzre, elintézem a postást, behozom a tojásokat, stb.
A mei-tainál már szerintem sokkal-sokkal jobb választás egy csatos, nekem spec manducám van, és rongyosra hordtuk. Kényelmesebb, könnyebb kezelni, a gyereket is jobban tartja, a combját jobban támasztja. A mei-tait alig használtam, hamar el is adtam - ha kötözgetni akarok, akkor azt kendővel teszem, ha nincs kedvem, akkor csatos hordozó - a mei tai pont a két eszköz előnytelen keresztezése, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!