Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Mi a véleményetek a karikás...

Mi a véleményetek a karikás kendőről?

Figyelt kérdés
Sziasztok egy hete használjuk a karikás kendőt,fiam 3 hónapos lesz egy hét múlva,úgy néz ki tetszik neki,alszik is benne ha éppen úgy adódik de én eléggé kételkedek hogy nem túl jó a hátgerincének,és hosszabb távon elég kényelmetlen lehet a babának hogy nem tud megfelelően mozogni benne.Ti mit tapasztaltatok ezzel kapcsolatban??
2014. szept. 2. 09:26
 1/3 Julie S ***** válasza:
Ha csipon mindig ugyanazon oldalon hordozol benne fel napokat, az max neked nem jo hosszu tavon. De ez sem torvenyszeru. Amugy ulni nem tudo babaknak tokeletes a sima szovott kendo, vagy a karikas. Meg a rugalmas is. Ha aggodsz, csatlakozz a Facebookon a Babahordozas - kerdesek es valaszok csoporthoz.
2014. szept. 2. 11:53
 2/3 anonim ***** válasza:
Én nem hordoznám, próbáltam, de nem jött be. Nem volt neki és nekem se kényelmes. (pedig ez lett volna a cél) Mikor letettem folyamatosan csak nyöszörgött, sírdogált, úgyhogy babakocsizunk.
2014. szept. 2. 12:26
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha jól van megkötve (beállítva) a kendő, akkor nem tesz rosszat a gyereknek még hosszú távon sem. neked fontos, hogy cserélgesd az oldalt, mert valóban egy oldalra terhel, ami a te gerincedet ronthatja.

Úgy van jól megkötve, ha a térde kis terpeszben van, a térdei köldökmagasságban vannak. Ezáltal a csípője hátrabillen (felnőtteknek is ezt ajánlják, hogy az ágyéki lordosis ne legyen kórosan nagy), és a gerince domborodik. Kicsi babáknál, akik még nem kúsznak ez a természetes tartás! Majd, ha már kúszik, mászik, jár, akkor meglátod, hogy az izmok fejlődése miatt, a mozgásfejlődés eredményeképpen "egyenesedik" a gerince, kialakulnak a természetes domborulatok, homorulatok. Akkor is azt a természetes tartást kell megtámasztani a kendővel. Legegyszerűbb, ha kézbe veszed a gyerkőcöt, tartod a kezeddel, és az ő formájához igazítod a kendőt. Ha túl szorosra húzod, akkor jelezni fogja, hogy kényelmetlen, lazíts azon a sávon egy kicsit!

Kicsit később megtapasztalod, hogy ha a baba mozgolódni szeretne inkább, akkor jelezni fogja. Akkor vedd ki a kendőből, és hagyd, hadd mászkáljon! Sosem szabad kényszeríteni egy gyereket, hogy ölben/kendőben/kocsiban legyen, annak úgyis csak sírás a vége... A karikás kendő célja az, hogy akkor és addig legyen benne a baba, amíg ő amúgy is kézben, anyaközelben akar lenni, és mégse kézben kelljen cipelni ugyanaddig.

Ezt a videót nézd meg: https://www.youtube.com/watch?v=f5XpdMzMmi8

Nekem elöl-, csípőn-, és háton hordozásra is ez a csavart verzió jött be a legjobban. Ezzel nagyon könnyű jól beállítani a kendőt!

Figyeld meg, hogy a végén, miközben az alsó szegélytől felfelé haladva sávonként feszesre (nem szorosra!) húzza a kendőt, közben a babát a másik kezével tartja. Ez az egyik fortélya a jó megkötésnek. Így biztos, hogy a baba természetes tartásához idomul a kendő, és nem a kendőhöz idomul a baba. A kendőnek úgy kell tartania a babát, mint egy izomnak (ha hordozókendőből van a karikásod, akkor ezt meg is teszi gond nélkül ;-) Olyan az anyag szövése, hogy széltében, hosszában nem, viszont átlósan rugalmas egy kicsit. Pont annyira, hogy idomulni tudjon egy bonyolult térbeli formához :-D A sima vászon anyag ezt nem tudja, de azért azzal is egész jól meg lehet oldani a megtámasztást.)

Onnan tudod, hogy tökéletesen állítottad be, hogy amikor a gyerek elalszik a pozíciója egy milimétert sem változik. Akkor pontosan be tudtad állítani :-)

Nagyon sokat hordoztam, hordozom a gyerkőceimet kendőben, karikásban. Ha lenne még kérdésed, szívesen segítek ;-)

2014. szept. 19. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!