Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Hordozóban mennyi ideig lehet...

Hordozóban mennyi ideig lehet a baba?

Figyelt kérdés
2 funkciós babakocsink van. Ha kocsival megyünk valahova nyilván hordozóban van, de általában a kocsiban elalszik így ha onnan sétálni megyünk nem akarom átrakni a sima kocsiba. Ha bkv-val megyek valahova pl metróval muszáj hordozóban lennie, mert a babakocsit nem tehetem rá a mozgólépcsőre a babakocsit a rendelet miatt... Így ki kell venni a a babát és külön a kocsit cipelni, ha hordozóban van úgy egyszerűbb mert akkor leszedem a hordozót és utána ha le/fel értünk csak rá pattintom
2015. szept. 24. 14:28
 1/10 anonim ***** válasza:

Nincs ilyen rendelet, nehogy már szétszedd a babakocsit. Volt ilyen rendeletTERVEZET, de szinte azonnal elnézést kértek miatta.

A mozgólépcsőn van ilyen piktogram, hogy nem lehet babakocsival menni rajta, de az soha nem érdekelt senkit.

A hordozó nem tesz jót a baba gerincének, lehetőleg csak autózáshoz használjátok.

2015. szept. 24. 14:31
 2/10 anonim ***** válasza:
24%

max 20 perc az ajánlás.

ehhez képest senki nem tarja be...

én már kiborultam egyszer az utcán látott gondatlanságből veszélyeztetett gyerekek látványától

hordozóban altatják

hidegben nem adnak rá sapkát

szintén hidegben kint az egész csupasz hasa a gyereknek

ha ülve aludt el, ne döntik le a támlát hogy feküdjön, majd' kitörik a gyerek nyaka..

bevásárlóáruházban a hordozókendősök nem vetkőztetik le a kisbabát, majd' begyullad a gyerek

stb stb stb

2015. szept. 24. 14:32
 3/10 anonim ***** válasza:
Én is most lefagytam, hogy miről beszélsz, rendszeresen megyünk babakocsival bkv-zni, soha senki nem mondta, hogy nem lehet. A hordozó tényleg káros a babának, ha már ennyire nem akarsz babakocsizni, akkor használj kendőt vagy ssc-t!
2015. szept. 24. 14:33
 4/10 A kérdező kommentje:
Most vagyunk hetesek orvoshoz mentünk kötelező vizsgálatra BKV-val és a biztonsági őr rám szólt, hogy babakocsival csak akkor mehetek le, ha van velem valaki... Apuka hazafelé már kocsival vitt minket. 40 percre van az orvos 2 metrómegálló + 1megálló busszal :) Én most is jól felöltöztetem a picurt és ha tehetem a babakocsiban viszem a babát nem a hordozóban.
2015. szept. 24. 14:37
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mondd meg a biztonsági őrnek, hogy lehet segíteni fel és levinni a gyereket.
2015. szept. 24. 14:40
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Pont ugyanez jutott eszembe nekem is. Intelligens egy férfi ember lehetett, aki gyakran volt egyedül a gyerekkel és mennie kellett valahová... no comment.
2015. szept. 24. 14:41
 7/10 anonim ***** válasza:

Egy hetes gyereket minek vinni bárhová? Jöjjön el az orvos! Még az anyukának is otthon a helye 6 hétig...

Az orvos hozzánk se jött ki, át is iratkoztunk egy tisztességes gyermekorvoshoz...

2015. okt. 3. 20:59
 8/10 anonim ***** válasza:
Megjegyzem, csak annak a gyerekorvosnak kötelessége kijönni, akihez területileg tartoztok.
2015. okt. 4. 08:20
 9/10 A kérdező kommentje:
Pl a fülézet nem fog eljönni...
2015. okt. 4. 13:25
 10/10 anonim ***** válasza:
Oda 2-3 hetesen elég menni, és időpontra kell menni, szóval meg tudod beszélni, hogy valaki vigyen be. Én mondjuk taxival mentem be.
2015. okt. 4. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!