Milyen babakocsit vegyünk?
Hát elég nehéz így tanácsot adni, mert ezer szempont van, ami alapján választani lehet és mindenkinek más a fontos.
Nekünk Maxi Cosi Mura 4 van ( [link] csak más színben és nem szettben vettem, mert külön szereztem be pl. a hordozót.
A mi szempontjaink:
- hordozó, mózes és sportrész is csatlakoztatható rá,
- nem tömeg közlekedünk vele és nem kell emeletre cipelni (nehéz babakocsi),
- befér a kocsinkba,
- stabil kocsi nagy (ráadásul könnyen levehető) kerekekkel, mivel sokat vagyunk terepen (füves/murvás hely, tópart stb.),
- bolygósítható első kerekek és egybefüggő tolókar a könnyebb fordulás és 1 kézzel irányíthatóság érdekében,
- állítható tolókar (magasak vagyunk és kihúzva praktikusabb),
- a sportrész vízszintesig dönthető, ha elalszik a gyerkőc,
- tágasnak, kényelmesnek tűnik, legalábbis a mi gyerkőcünk szereti.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Szia!
Nekünk ilyenünk van,és mi nagyon szeretjük:) Most várjuk a 2.babót a nagyobbik 14 hónapos,és vele is ezt fogjuk használni! Nagyon kényelmes praktikus babakocsi
Szia!
Ha már most a kis korkülönbség a terv, akkor én már most olyan babakocsit néznénk, amit 2 gyerkőccel is egyszerűen tudok majd használni.
Vannak olyan szimpla kocsik, amik pótüléssel tesókocsivá alakíthatók, így a 2 gyerekkel is simán tudsz babakocsizni (orvoshoz, vásárolni, játszótérre).
A kis korkülönbségnél sokszor kell a nagynak is valami beülős eszköz (lehet, hogy későn kezd majd el járni, hiszti ellen, beteg, kényelmes, fáradt, stb.). Könnyebb 2 gyereket tolni, mint egyet tolni, a másikat cipelni.
Érdemesebb nagyobb kerekű kocsit venni, mert a kis kerék minden lyukban, göröngyben elakad. A nagy tárolórekesz sem árt, mert cucc az lesz..
A mózes egy hasznos dolog, én mindhárom gyerkőcnél kihasználtam. Jókat aludtak séta közben, és nagyon jól védve voltak hideg, szél ellen.
A hordozó egyben gyerekülés is. Érdemes olyan hordozót venni, amit simán, vagy adapterrel a babakocsi vázára tudsz tenni, így nem kell pl. felébreszteni a babát vásárlásnál. A legtöbb babakocsihoz adnak hordozót, de ha olyan típust nézel ki, amihez nincs, akkor nézd meg, hogy milyen hordozót lehet hozzá csatlakoztatni adapterrel.
A babakocsinál fontos a könnyű, egyszerű kezelés (kinyitás-összecsukás, tolás, kanyarodás, fékezés, háttámla döntése, tisztítás).
A keretet nem írtad, de én az alábbiak között nézelődnék:
Graco Trekko Duo
Hauck Duette
Baby Jogger City Select
Britax B-Dual
Phil and Ted's kocsik (használtan lehet kapni)
Icandy (használtan lehet kapni)
Bugaboo Donkey
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!