Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Milyen babakocsit vegyünk?

Milyen babakocsit vegyünk?

Figyelt kérdés
Tudom ezer ilyen kérdés van, de azt sem tudom hol kezdjem mert egyáltalán gőzöm sincs mire kell figyelni. Amit tudok mondani, hogy első baba, nem utazok busszal és hogy kis korkulonbseggel tervezzük többi gyereket, tehát nem kell olyannak lennie, amit 2 éves korig tud használni,mert elvileg hamar váltaná a helyét a tesó. Ha esetleg mózesròl,hordozòròl, kokocsi ülésről is írnátok pár okossagot, meg köszönném. 16 hkm
2015. jún. 26. 11:30
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát elég nehéz így tanácsot adni, mert ezer szempont van, ami alapján választani lehet és mindenkinek más a fontos.

Nekünk Maxi Cosi Mura 4 van ( [link] csak más színben és nem szettben vettem, mert külön szereztem be pl. a hordozót.

A mi szempontjaink:

- hordozó, mózes és sportrész is csatlakoztatható rá,

- nem tömeg közlekedünk vele és nem kell emeletre cipelni (nehéz babakocsi),

- befér a kocsinkba,

- stabil kocsi nagy (ráadásul könnyen levehető) kerekekkel, mivel sokat vagyunk terepen (füves/murvás hely, tópart stb.),

- bolygósítható első kerekek és egybefüggő tolókar a könnyebb fordulás és 1 kézzel irányíthatóság érdekében,

- állítható tolókar (magasak vagyunk és kihúzva praktikusabb),

- a sportrész vízszintesig dönthető, ha elalszik a gyerkőc,

- tágasnak, kényelmesnek tűnik, legalábbis a mi gyerkőcünk szereti.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

2015. jún. 26. 12:29
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Lengyel kocsit mint kunert, dorjan és a többi ne vegyél semmiképp, silány minőség. Nem tudom mennyi a keret rá, mert azt nem írtad de célszerű lenne olyat venni, amit a többi gyerek is tud használni és nem kell minden gyereknél másik kocsit venni. Mózes picinek kell, a kocsik többségéhez van is. Hordozó akkor fontos, ha sokat jártok kocsival, egyébként nem mert abban nem egészséges tologatni a kicsit. Ha kevesebb a keret, akkor inkább használtan vegyél jó állapotban olcsóbban de strapabíró kocsit, ha nagyobb akkor értelemszerűen újan. Én 3 kerekűek közül tudok ajánlani, ilyen az ABC Mamba, ABC Cobra, esetleg Graco Trekko.
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

1. vagyok, a link újra

[link]

4/6 A kérdező kommentje:
Köszi megnezem a linket és próbálok utána olvasgatni.
2015. jún. 26. 13:00
 5/6 anonim ***** válasza:

[link]

Szia!

Nekünk ilyenünk van,és mi nagyon szeretjük:) Most várjuk a 2.babót a nagyobbik 14 hónapos,és vele is ezt fogjuk használni! Nagyon kényelmes praktikus babakocsi

2015. jún. 26. 15:12
 6/6 aHermann ***** válasza:

Szia!

Ha már most a kis korkülönbség a terv, akkor én már most olyan babakocsit néznénk, amit 2 gyerkőccel is egyszerűen tudok majd használni.

Vannak olyan szimpla kocsik, amik pótüléssel tesókocsivá alakíthatók, így a 2 gyerekkel is simán tudsz babakocsizni (orvoshoz, vásárolni, játszótérre).

A kis korkülönbségnél sokszor kell a nagynak is valami beülős eszköz (lehet, hogy későn kezd majd el járni, hiszti ellen, beteg, kényelmes, fáradt, stb.). Könnyebb 2 gyereket tolni, mint egyet tolni, a másikat cipelni.

Érdemesebb nagyobb kerekű kocsit venni, mert a kis kerék minden lyukban, göröngyben elakad. A nagy tárolórekesz sem árt, mert cucc az lesz..

A mózes egy hasznos dolog, én mindhárom gyerkőcnél kihasználtam. Jókat aludtak séta közben, és nagyon jól védve voltak hideg, szél ellen.

A hordozó egyben gyerekülés is. Érdemes olyan hordozót venni, amit simán, vagy adapterrel a babakocsi vázára tudsz tenni, így nem kell pl. felébreszteni a babát vásárlásnál. A legtöbb babakocsihoz adnak hordozót, de ha olyan típust nézel ki, amihez nincs, akkor nézd meg, hogy milyen hordozót lehet hozzá csatlakoztatni adapterrel.

A babakocsinál fontos a könnyű, egyszerű kezelés (kinyitás-összecsukás, tolás, kanyarodás, fékezés, háttámla döntése, tisztítás).

A keretet nem írtad, de én az alábbiak között nézelődnék:

Graco Trekko Duo

Hauck Duette

Baby Jogger City Select

Britax B-Dual

Phil and Ted's kocsik (használtan lehet kapni)

Icandy (használtan lehet kapni)

Bugaboo Donkey

2015. jún. 26. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!