Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Mei tai vagy csatos hordozó...

Mei tai vagy csatos hordozó (SSC)? Nem tudok dönteni.

Figyelt kérdés
Babámat hamarosan, most hogy jó idő lesz elkezdeném hordozni, most 4 hónapos. Melyik a kényelmesebb? Az a baj, hogy elég rossz a hátam, így olyan kéne, amiben kevésbé fájna. A mei tai azért nem tetszik, mert van kendőm, de egyszer sem használtam, mert képtelen voltam normálisan megkötni.
2015. ápr. 28. 09:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Csatoshoz még nagyon kicsi, így csak a meitai marad. Sokkal könnyebb kötni, mint a kendőt és gyorsabb is. Én jobban szeretem, mint a csatost.
2015. ápr. 28. 09:25
 2/14 anonim ***** válasza:

Nekem a mei tai és a csatos is nagyon nagynak tűnik, nem lehet túl kényelmes, főleg melegben. Meg nem tudom, mennyire jó a babának. Persze azt írják, hogy 3 hónapos kortól jó, de totál olyan, mintha ülne benne a baba.

A kendőt tartom a legjobbnak. Ha az van is, akkor használd azt, kérj segítséget, hogy hogyan kell megkötni. Biztosan nálatok is van sok klub, ahol megtanítják. Vagy ha nincs, akkor egy ismerős anyuka.

2015. ápr. 28. 09:26
 3/14 A kérdező kommentje:
Akkor lehet várunk még ezzel :/ kendőt biztos nem fogom használni, felénk (kisváros) nincsenek ilyen klubbok, én meg már nagyon megutáltam, ahogy próbáltam megkötni.
2015. ápr. 28. 09:40
 4/14 anonim ***** válasza:
De nincs védőnő vagy másik anyuka sem, aki meg tudná tanítani? Vagy ahol vetted?
2015. ápr. 28. 09:44
 5/14 A kérdező kommentje:
A védőnő nem hordoz, olyan barátnőm sincs, akinek gyereke van, csak úgy sem ismerek anyukákat, nem vagyok annyira közvetlen. Még neten vettem a kendőt vaterán, teljesen új volt. Lehet rossz fajta, mert eléggé merev az anyaga, nem néztem akkor kellően utána. De most már nem vennék újat, a kendő úgy tudom amúgy se sokáig használható. Addig el leszünk valahogy, babám szereti a babakocsit, csak nekem lenne jó, ha nem kellene mindig elővenni a kocsit, ha csak leugrok a boltba vagy ilyesmi.
2015. ápr. 28. 10:01
 6/14 anonim ***** válasza:

Szerintem meg, ha leugrasz a boltba, pont kényelmesebb a kocsi. Rajtad a baba és még cipeled a szatyrokat is. Vigyázol, hogy a kosárral nehogy megnyomd. Nekem ez nem igazán kényelmes, egyszerű.

Kocsiban nincs ilyen gond.

Kendőt én rövidebb sétához szeretem. Ha nem akarok magammal vinni semmit. Mert ha már kell valami, akkor azokat is egyszerűbb a kocsiba pakolni.

2015. ápr. 28. 10:04
 7/14 anonim ***** válasza:
Ha szereti a babakocsit én nem variálnék most. Egyébként lehet terpesszűkítőt kapni MT-hoz. Amennyiben popópántosat veszel, abba sztem simán teheted. Én nagyon melegben tuti nem hordoznék (sajna muszáj lesz, mert a lányom utál babakocsizni). Nekem személy szerint a csatos jobban bejött, én azt vennék. MT-t sokkal könnyebb kötni, mint kendőt, ez utóbbit én sem tudok, az előbbit gyorsan megtanultam.
2015. ápr. 28. 10:37
 8/14 anonim ***** válasza:
4 hónaposnak is lehet csatos hordozót, csak az a fajta nagyon drága... Tapasztalatból írok: tudok kendőt kötni sokféle módon és formában (tanítom is egyébként). Ha jól tudnád használni a kendőt (ami valóban nem egyszerű menet, amíg nem megy tökéletesen, hányszor vágtam én is a sarokba :D ). Szóval a kendő sokkal kényelmesebb, mint a MeiTai, én azt max a boltba leugrani javaslom az egyszerűbb kötés miatt. Csatos hordozókkal is légy körültekintő, mert nem mindegyik fajta biztosít megfelelő terpeszt, és azzal sokat ártunk a baba csípőjének és gerincének.
2015. ápr. 28. 12:57
 9/14 anonim ***** válasza:
5%

popopantost 4 honaposnak??

ti tudjatok egyaltalan miket tanacsoltok?

se a mei-tai, se a csatos nem valo egy 4 honaposnak.

mei-tai ulni tudastol, csatos jaro gyereknek.

kompromisszumos megoldaskent lehet esetleg kendobol varrt, mindenhol allithato felcsatos pl..

milyen kendot vettel?

2015. ápr. 28. 13:27
 10/14 anonim ***** válasza:
42%
én liliputi csatost használtam, jól állítható a benne levő szűkítő. pontosan ezért jól tartja a testét,de a fejét nem. akkor tudnád ilyesmibe tenni, (akkor úgy látszik nem az összes csatos ilyen)ha már úgy viszed a kezedbe is,hogy lehajolsz/fordulsz stb és már nem nyúlsz oda tartani,fogni neki,nem nézed,és nem csuklik neki ide-oda egy hirtelenebb mozdulatnál. ez változó,lehet neked már most ilyen,lehet csak 1-2 hónap múlva. háton hordozás meg még később jön,az még neked nem, majd ha már ül,ha már megtartja magát. a mei tait nem ismereem,de szerintem egyszerűbb mint a sima kendő,azt hiszem vállnál kell kötni,a babát tartó rész formázva van. miért nem keresel egy hordozós csoportot fb-én,és ott kipróbálgatnád ezeket?
2015. ápr. 28. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!