Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Három vagy négykerekű babakocs...

Három vagy négykerekű babakocsit választanátok?

Figyelt kérdés

Még válogatunk a babakocsi típusok terén, de a kerekek számát már szeretnénk leszögezni.

Eddig csak annyit hallottam hogy a háromkerekű sem billeg, jól manőverezik de nehéz a padkáknál vele. A négykerekű szintén nem billeg kissé nehezebb irányítani (két kéz kell hozzá) de padkáknál lépcsőknél olyan feltolóknál ahol két sáv között lépcső van könnyebb haladni.

A terepről: városban lakunk panelben, lift van lépcsőzni így nem kell, kivéve ismerős családnál, ők a 4.en laknak lift nélküli lépcsőházban és néha ők vigyáznának a picire, a járdák viszonylag jó állapotban vannak néhol természetesen vannak törések hepehupák, macskaköves térköves területek is vannak. Tömegközlekedni városon belül nem szoktunk, a nagyszülőkhöz viszont igen (10 perces út busszal vagy kocsival, a busz nem alacsony padlós amennyiben nem tudnak kijönni kocsival).

Ti nektek mi segített dönteni a kerek számát illetően? Minden tanácsot szívesen hallgatok.

2015. márc. 19. 03:36
1 2
 11/15 aHermann ***** válasza:

Szia!

Nekünk van egy 4 nagy kerekű babakocsink, és egy kicsi 3 kerekűvé alakítható pótülésünk.

Mindkettő stabil. A lányunk a pillekönnyű (3,5kg-os) pótülésbe is segítség nélkül beült, és nem borult fel a kocsi.

A kis kerék sok helyen elakad, így én a 3tecet elfelejteném a helyedben. A padkázás egyszerűbb a 4 kerékkel, de tolatással is simán lehet padkázni.

Mivel a szempontok alapján sokat kéne emelgetni, inkább könnyű, jól fogható kocsit keress.

Nekem a nagyobb gumi kerék volt a szempont (több egyéb mellett is), nem a kerekek száma.

Az egybe tolókarral egy kézzel is simán tudod tolni a babakocsit, ez jól jöhet, ha lesz tesó, vásárolsz, telefonálsz, stb.

2015. márc. 19. 17:34
 12/15 anonim ***** válasza:
En 4 kerek parti vagyok, "klasszikus" 3 kerekut is 4 kerekkel vettem (Quinny), bar ezen az elso kerekeket 1-re lehet cserelni ha az megis jobban teteszene, igy nem kellett rajta sokat gondolkodni.A mi kocsink nagyon konnyen iranyithato 1 kezzel 4 kerekkel is.
2015. márc. 19. 23:06
 13/15 anonim ***** válasza:

Nekem ABC Design Cobrám volt, nagyon-nagyon szerettem. Semmi gondom nem volt a padkákkal, de még a macskaköves utakkal sem (pedig felénk volt rendesen). Tologattam már Mambát is, az is nagyon szuper. Én egyedül a tömegközlekedésnél láttam hátrányát a 3 keréknek, amikor szálltunk fel-le buszra (alacsony padlós) és egy keréken egyensúlyozod a kocsit. De ritkán tömegközlekedtem csak vele, de ez a kocsi nem is arra való.

Másodjára talán a Mambát venném. Cobrával hosszú távú tapasztalatom nincs, 1 gyereknél használtuk, de másoktól hallottam már, hogy az első kerék ki tud lazulni kicsit a sok használattól (ugye itt nagyobb a terhelés, mintha két kerékre jutna ennyi), "akad". (mondjuk ilyen nekünk is volt időnként, hogy keresztbe állt). Persze ez is megint attól függ, ki mennyit és milyen terepen használja...

2015. márc. 20. 00:53
 14/15 anonim ***** válasza:

Az irányításával a Cobrának sincs baj, simán megy mindenfelé egy kézzel tologatva is. Néha meglepődtem néhány babakocsin, hogy még két kézzel sem tudom úgy navigálni, mint a miénket egy kézzel.

Én nagyon szerettem még, hogy állítható a tolókar magassága. Kényelmes volt tolni nagyon.

Emelgetni tényleg nem leányálom ezt a fajta kocsit. Rossz a fogás rajta, mert széles. Pedig nem lenne nehéz kocsi.

2015. márc. 20. 00:56
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy akkor mitől függ. A mi Cobránk rendesen ki van téve a használatnak,eleve macskakőre, erdei utakra vettem meg. Ugyanakkor városban buszozok is simán vele, szerintem meg nagyon egyszerű felszállni. Le is teljesen simán lehet, nekem mondjuk az emelésével sincs bajom, annyira könnyű. Harmadik gyereknél használjuk, semmi baja nem volt még, teljesen tökéletes állapotban van.
2015. márc. 20. 02:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!