Három vagy négykerekű babakocsit választanátok?
Még válogatunk a babakocsi típusok terén, de a kerekek számát már szeretnénk leszögezni.
Eddig csak annyit hallottam hogy a háromkerekű sem billeg, jól manőverezik de nehéz a padkáknál vele. A négykerekű szintén nem billeg kissé nehezebb irányítani (két kéz kell hozzá) de padkáknál lépcsőknél olyan feltolóknál ahol két sáv között lépcső van könnyebb haladni.
A terepről: városban lakunk panelben, lift van lépcsőzni így nem kell, kivéve ismerős családnál, ők a 4.en laknak lift nélküli lépcsőházban és néha ők vigyáznának a picire, a járdák viszonylag jó állapotban vannak néhol természetesen vannak törések hepehupák, macskaköves térköves területek is vannak. Tömegközlekedni városon belül nem szoktunk, a nagyszülőkhöz viszont igen (10 perces út busszal vagy kocsival, a busz nem alacsony padlós amennyiben nem tudnak kijönni kocsival).
Ti nektek mi segített dönteni a kerek számát illetően? Minden tanácsot szívesen hallgatok.
Szia!
Nekünk van egy 4 nagy kerekű babakocsink, és egy kicsi 3 kerekűvé alakítható pótülésünk.
Mindkettő stabil. A lányunk a pillekönnyű (3,5kg-os) pótülésbe is segítség nélkül beült, és nem borult fel a kocsi.
A kis kerék sok helyen elakad, így én a 3tecet elfelejteném a helyedben. A padkázás egyszerűbb a 4 kerékkel, de tolatással is simán lehet padkázni.
Mivel a szempontok alapján sokat kéne emelgetni, inkább könnyű, jól fogható kocsit keress.
Nekem a nagyobb gumi kerék volt a szempont (több egyéb mellett is), nem a kerekek száma.
Az egybe tolókarral egy kézzel is simán tudod tolni a babakocsit, ez jól jöhet, ha lesz tesó, vásárolsz, telefonálsz, stb.
Nekem ABC Design Cobrám volt, nagyon-nagyon szerettem. Semmi gondom nem volt a padkákkal, de még a macskaköves utakkal sem (pedig felénk volt rendesen). Tologattam már Mambát is, az is nagyon szuper. Én egyedül a tömegközlekedésnél láttam hátrányát a 3 keréknek, amikor szálltunk fel-le buszra (alacsony padlós) és egy keréken egyensúlyozod a kocsit. De ritkán tömegközlekedtem csak vele, de ez a kocsi nem is arra való.
Másodjára talán a Mambát venném. Cobrával hosszú távú tapasztalatom nincs, 1 gyereknél használtuk, de másoktól hallottam már, hogy az első kerék ki tud lazulni kicsit a sok használattól (ugye itt nagyobb a terhelés, mintha két kerékre jutna ennyi), "akad". (mondjuk ilyen nekünk is volt időnként, hogy keresztbe állt). Persze ez is megint attól függ, ki mennyit és milyen terepen használja...
Az irányításával a Cobrának sincs baj, simán megy mindenfelé egy kézzel tologatva is. Néha meglepődtem néhány babakocsin, hogy még két kézzel sem tudom úgy navigálni, mint a miénket egy kézzel.
Én nagyon szerettem még, hogy állítható a tolókar magassága. Kényelmes volt tolni nagyon.
Emelgetni tényleg nem leányálom ezt a fajta kocsit. Rossz a fogás rajta, mert széles. Pedig nem lenne nehéz kocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!