Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Miért vannak sokan ellene?

Miért vannak sokan ellene?

Figyelt kérdés

Kinéztem egy babakocsit amihez jár babahordozó, mózeskosár.

A környezetem nagyon ellene van a babahordozónak, érvelve hogy nem tesz jót. Mindenki még az orvos is a mózeskosarat ajánlja.

Vélemény ?

2015. márc. 18. 20:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A hordozóban terhelődik a gerinc, ha még magától nem tud ülni. Hosszútávú használattal gerincdeformitást okoz.
2015. márc. 18. 20:21
 2/11 anonim ***** válasza:

"Mindenki, még az orvos is a mózeskosarat ajánlja"

Ez meglepő? Hogy még az orvos is?

Van oka. Amit az első le is írt!

Itt nem arról van szó, hogy a hordozóban ne ülhetne egy keveset, vagy azzal nem vihetnéd soha sehová. Hanem az a lényeg, hogy egy kicsi babának terheli a gerincét a hordozó, míg a mózes nem.

2015. márc. 18. 20:25
 3/11 anonim ***** válasza:
82%

A hordozó az autóban utaztatáshoz való, lehetőleg max 30 percre. Sétálni a mózest kell használni, fent leírták miért.

Te miért nem a mózest használnád?

2015. márc. 18. 20:32
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem nagyon látok anyukákat mózeskosárral csak hordozkában sétálnak a babákkal.
2015. márc. 18. 20:35
 5/11 anonim ***** válasza:
50%
Felénk mindenki mozesben tolja a babákat. A gerincnek nem tesz jót hosszútávon a hordozó. De ha te okosabb vagy mindenkinél, még az orvosnál is...
2015. márc. 18. 20:39
 6/11 anonim ***** válasza:
79%

1. A hordozó árt a gerincnek.

2. Autóban a "kisebbik rossz" elvén ezt kell használni, mert a szélvédőnek csapódás még inkább árt a gerincnek.

3. Ha már MAGÁTÓL tud ülni (6-9 hónapos korban), akkor tölthet hosszabb időt is a hordozóban.

2015. márc. 18. 20:41
 7/11 anonim ***** válasza:
75%

"Nem nagyon látok anyukákat mózeskosárral csak hordozkában sétálnak a babákkal."

A nyájösztön legyőzi a józan észt, ugye?

2015. márc. 18. 20:42
 8/11 anonim ***** válasza:
75%
az ortopédus azt mondta, 5. hónap környékén már át lehet tenni a mozesbol a hordozoba, (ez nem ulo hanem felulo/kagYlo pozicio), ugyh azota azzal setalunk, de elotte mi is mozeseztunk
2015. márc. 18. 21:02
 9/11 anonim ***** válasza:
81%

"Nem nagyon látok anyukákat mózeskosárral csak hordozkában sétálnak a babákkal."

Én sem!

ennyire rengeteg a buta anyuka, és terhes ismerősömnek is hiába mondom, mert megmagyarázza, de márpedig jó hordozóban tolni, mert (és mondja a hülyeséget)

és rengetegen fogják helytelenül a pici babát a feneke alatt, holott akkor is terhelődik a gerince, és hirtelen hátra tud esni(hirtelen szoktak ám mozdulni)amire megint van példa ismerősöknél mehettek is koponyaröntgenre. derekánnál kell tartani a babát, ha karon van.

még sorolhatnám

egyszerűen rossz nézni más anyukákat

2015. márc. 18. 22:25
 10/11 anonim ***** válasza:
45%

Kell a hordozó, mert autóban az a biztonságot. És hordozó függő is, majd nézd meg a babákat. Ha egy rendes újszülött szűkítő betét benne van a hordozóban, akkor az valamennyire megtartja a babát. De láttam én is olyat, ahol nyeklett a baba, nem tartotta semmi, ő meg még ugye nem tudta magát tartani.

Szerintem a legjobb a vízszintesig dönthető hordozó. Kivettük az autóból, rá a vázra, ledöntöttük vízszintesre, mint egy mózesben és lehetett menni vásárolni/sétálni. És van egy következő fogokata, ami csak éppen megdönti, de még nem "ülő" mint a hordozóban.

2015. márc. 19. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!