Az miért lehet, hogy vonzom a kisebbséget babakocsival az utcán? Hol bókolnak, hol érdeklődnek.
c*gánysrácok beszólnak, miközben elmennek mellettem
("gyönyürűszép gyermek!" másszor: "legyen szerencsésaz egész családod")
és volt hogy hogy asszonyok meg leállítanak, hogy mennyivel születettt, stb.
pedig én magyar vagyok, annak is nézek ki, normál fekete cucc, normál babakocsi..
mi nem stimmelhet?
én sem értem mi ezzel a baj. nem bunkó beszólások.
igaz én falun lakok de minap nekem is mondtak ezt azt az utcán. pl kérdezték fiú vagy lány, válaszoltam utána meg hogy az anyukájától örökölte a szépségét. ez félig meddig bók is, de simán belefér az udvarias megszólalásba. megköszöntem és tovább mentem.
sok normális cigányt ismerek, akkor minek tennék különbséget.
de pl volt "magyar" pasi aki bepróbálkozott nálam pedig elég egyértelműen terhes voltam, karikagyűrűvel az ujjamon. hát szépen de elküldtem a fenébe.
Az 5-össel értek egyet, az ő kultúrájukban/szokásaikban, morális beállítódásaikban az esküvő, a gyermekszületés és a temetés a három legfontosabb életállomás. Nyilván akadhat köztük akinek hátsó szándéka is van, ezért az embernek résen kell lenni de ez egyébként is igaz függetlenül a kisbabáktól..., ám szép számmal akad köztük olyan, aki szimplán csak örül - igen, minden egyéb önös cél nélkül, ha lát egy szép babát. Mert az új élet jó. Ez egyébként nem csak a cigány ergo indiai népesség körében van ám így, hanem sok sok országban, főleg a kevésbé nyugatiasodott részeken, dacára a magas gyermekhalandóságnak.
Egyébként én is megtapasztaltam ezt mindkét gyermekemnél, hogy ilyen-olyan szépek, meg hogy szerencse kísérje stb, még jósoltak is a fiamnak :) (háromszor, és mindhárman kb ugyanazt és nem a szokásos sablonszöveget kaptuk). Meg cigányoktól-nemcigányoktól is mindig mindenfélét szoktak kapni a gyerekeim, hol egy szál szép virágot, hol egy almát stb, az embereknek valahogy adhatnékjuk támad tőlük. Nekem inkább ez a fura a mai világban, de nagyon örülök, hogy ezt az önzetlenséget is megtapasztalják idegenek részéről.
köszi :)
én már kezdtem azt hinni, hogy úgy tűnne, mintha közülük való lennék, "tesó".. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!