Terhesen mei tai-ban hordozás?
Június utolsó hetében anyukám táborozni visz gyerekeket, ahova kisfiammal mi is megyünk. Akkor leszek 23 hetes terhes. Dunakanyarhoz megyünk, túrázós/kirándulós. Ő 2éves volt Áprilisban. 10 hónapos kora óta sétál, ősztől csak nagyon ritkán hordoztam már.(babakocsink nem volt) Gellérthegyet lazán megjárja.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Nekem is logikus volt, de olvastam már, ha has alatt köti meg az ember, akkor lehet. Nekem is fura volt,de mondtam magamban a hátizsákot is viszem a hátamon, az is súly (ok nm akkora). És ha olyan van, akkor felveszem, akkor jobb a hátamon vinni, mint ölben.
Ezért jött ez a kérdés, ami nekem nem volt logikus.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Kérdeztem egy tapasztaltabb anyukát, aki az előző terhességénél a 39. héten is hordozott, így itthon kipróbálom, aztán majd meglátjuk.
25 hetes várandós vagyok a harmadikkal, a második gyerkőc áprilisban múlt 2 éves, mint a Tied, Kérdező. Most is simán beteszem a manducába - igaz, ősz óta alig vettük elő, de most hogy jó idő van, többet megyünk ide-oda, és ő hamarabb elfárad mint a 4 éves nagytesó. Azért egy ekkora gyerkőctől nem várható el, hogy 2-3 km-t gyalogoljon egyhuzamban. Én úgy csinálom, hogy ha elfáradt, akkor viszem egy darabon, és ha érzem hogy nem esik jól tovább vagy megfájdul a hasam, akkor leteszem. Szépen elmondom neki, hogy anyának megfájdult a pocakja, kicsit pihennie kell, addig szépen jöjjön a saját lábán (mondjuk addig a padig/fáig/kanyarig. Kisebb hisztik árán azért meg tudunk egyezni. Néha csak úgy felveszem kézbe, csípőre ültetve és úgy megyünk, vagy esetleg a nyakamba ül, de azt annyira nem szereti.
A héten a Jeli arborétumban voltunk így, azelőtt is lenyomtunk egy 3 km-es sétát erdőn-mezőn-dombokon át itt az Őrségben.
Nekem nem lenne kényelmes has alatt csatolni, akkor túl alacsonyra kerülne a hátamon a gyerek. Én úgy szeretem, ha jól fent van, így a manduca pántja majdnem inkább közvetlenül a cicim alatt megy, még nem éreztem hogy nyomná a hasamat vagy ilyesmi. Inkább a plusz súlyt érzem meg, de azt is főleg a vállamon, meg másnap a vádlimban. :)
Szóval szerintem nyugodtan vidd, ha érzed hogy nem esik jól, akkor leteszed, ennyi. :)
Köszönöm szépen!
Ő már bír többet, de túl terhelni se akarom.
Igen gondoltam arra is, ha nem jó lent, akkor felül kötöm meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!